ALD: Autobezit is niet noodzakelijk voor Nederlanders

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Overigens is autobezit voor de Fransen ook geen absolute must, maar hechten vooral de Italianen (78%) aan het hebben van een eigen auto. Maar liefst 59 procent van de Nederlandse respondenten zegt zich in zijn vrije tijd best te kunnen verplaatsen zonder eigen auto. Voor woon-werkverkeer ligt dat percentage nog wat hoger: op 68 procent. Vooral mensen onder de 35 jaar kiezen in hun vrije tijd voor alternatieve oplossingen. In ons land maakt 29 procent van de ondervraagden wel eens gebruik van carpooling.

Ruimte voor autodelen 

Vooral autodelen zou in ons land nog terrein kunnen winnen en is in Spanje en Italië al erg in trek. Italië is hier koploper, omdat het delen van auto’s tussen consumenten onderling daar al vaker gebeurt dan in andere Europese landen.

ALD Automotive heeft een vloot van zo’n 1,4 miljoen voertuigen en is actief in 43 landen. Aan het onderzoek deden 5.021 mensen mee uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en uit ons eigen land.

Onlangs daagden NS, Snappcar en Uber de Amsterdammers uit om een week lang hun eigen auto te laten staan en voor alternatieve vervoersoplossingen te kiezen.

ALD: Autobezit is niet noodzakelijk voor Nederlanders | Fleet&Mobility

ALD: Autobezit is niet noodzakelijk voor Nederlanders

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Overigens is autobezit voor de Fransen ook geen absolute must, maar hechten vooral de Italianen (78%) aan het hebben van een eigen auto. Maar liefst 59 procent van de Nederlandse respondenten zegt zich in zijn vrije tijd best te kunnen verplaatsen zonder eigen auto. Voor woon-werkverkeer ligt dat percentage nog wat hoger: op 68 procent. Vooral mensen onder de 35 jaar kiezen in hun vrije tijd voor alternatieve oplossingen. In ons land maakt 29 procent van de ondervraagden wel eens gebruik van carpooling.

Ruimte voor autodelen 

Vooral autodelen zou in ons land nog terrein kunnen winnen en is in Spanje en Italië al erg in trek. Italië is hier koploper, omdat het delen van auto’s tussen consumenten onderling daar al vaker gebeurt dan in andere Europese landen.

ALD Automotive heeft een vloot van zo’n 1,4 miljoen voertuigen en is actief in 43 landen. Aan het onderzoek deden 5.021 mensen mee uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en uit ons eigen land.

Onlangs daagden NS, Snappcar en Uber de Amsterdammers uit om een week lang hun eigen auto te laten staan en voor alternatieve vervoersoplossingen te kiezen.