Aspire Lease wil MKB begeleiden naar duurzame autovloot

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Beeld uit de campagne van Aspire Lease. (Foto: website Aspire Lease)

Twee voormalig ALD-managers zijn de nieuwe leasemaatschappij Aspire Lease gestart. Eigenaren Lennard van Daalen en Ruud Jespers richten zich met Aspire op middelgrote ondernemingen met een vloot van 20 tot 100 auto’s, die hun vloot willen verduurzamen. “Veel bedrijven willen dat, maar vinden het lastig daarbij de juiste keuzes te maken. Wij gaan deze bedrijven begeleiden in de transitie naar een lagere CO2-footprint van het wagenpark”, zegt Van Daalen. “Zo zien we soms dat er om te elektrificeren bijvoorbeeld i-Paces worden ingezet terwijl de betreffende berijder 60 duizend kilometer per jaar rijdt – en dat werkt niet.”

Het bedrijf ging deze week officieel van start, met als launching customer Haute Equipe, dat een wagenpark heeft van 65 auto’s. Met een constructie van transitieauto’s die na 2 jaar boetevrij kunnen worden ingeruild voor een EV, persoonlijk contact en een aanpak op maat verwacht het bedrijf in een aantal jaar naar duizend contracten te groeien. “Het aanbod van elektrische auto’s wordt steeds groter en dat betekent dat het verstandig kan zijn nu nog te wachten. Daarom bieden we de transitieregeling”, vertelt mede-oprichter Lennard van Daalen aan vakblad Automotive. “We verwachten dat het MKB behoefte heeft aan persoonlijk contact, om ze te kunnen begeleiden naar een duurzamer wagenpark. Dat kan namelijk niet altijd van de ene op de andere dag, of voor iedereen in het bedrijf.”

Bekijk hieronder de vlog ‘5 vragen aan’ met mede-oprichter Lennard van Daalen:

Aspire Lease wil MKB begeleiden naar duurzame autovloot | Fleet&Mobility

Aspire Lease wil MKB begeleiden naar duurzame autovloot

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Beeld uit de campagne van Aspire Lease. (Foto: website Aspire Lease)

Twee voormalig ALD-managers zijn de nieuwe leasemaatschappij Aspire Lease gestart. Eigenaren Lennard van Daalen en Ruud Jespers richten zich met Aspire op middelgrote ondernemingen met een vloot van 20 tot 100 auto’s, die hun vloot willen verduurzamen. “Veel bedrijven willen dat, maar vinden het lastig daarbij de juiste keuzes te maken. Wij gaan deze bedrijven begeleiden in de transitie naar een lagere CO2-footprint van het wagenpark”, zegt Van Daalen. “Zo zien we soms dat er om te elektrificeren bijvoorbeeld i-Paces worden ingezet terwijl de betreffende berijder 60 duizend kilometer per jaar rijdt – en dat werkt niet.”

Het bedrijf ging deze week officieel van start, met als launching customer Haute Equipe, dat een wagenpark heeft van 65 auto’s. Met een constructie van transitieauto’s die na 2 jaar boetevrij kunnen worden ingeruild voor een EV, persoonlijk contact en een aanpak op maat verwacht het bedrijf in een aantal jaar naar duizend contracten te groeien. “Het aanbod van elektrische auto’s wordt steeds groter en dat betekent dat het verstandig kan zijn nu nog te wachten. Daarom bieden we de transitieregeling”, vertelt mede-oprichter Lennard van Daalen aan vakblad Automotive. “We verwachten dat het MKB behoefte heeft aan persoonlijk contact, om ze te kunnen begeleiden naar een duurzamer wagenpark. Dat kan namelijk niet altijd van de ene op de andere dag, of voor iedereen in het bedrijf.”

Bekijk hieronder de vlog ‘5 vragen aan’ met mede-oprichter Lennard van Daalen: