Verkoop e-bikes stijgt met 2,6 procent

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Er worden jaarlijks steeds meer e-bikes verkocht. (Foto: Shutterstock)

De totale omzet uit de verkopen van nieuwe fietsen is in het afgelopen jaar gestegen naar 1,25 miljard euro. Bijna 70 procent van de totale omzet komt uit de verkoop van elektrische fietsen. De verkoop van 420 duizend e-bikes zorgt voor een totale omzet van 868 miljoen euro. 

Per 1 januari van dit jaar zijn de fiscale regels voor de fiets van de zaak vereenvoudigd en geldt een bijtelling van 7 procent voor een zakelijke fiets die ook privé wordt gebruikt. Diverse leasefietsaanbieders zijn hierop ingesprongen met verschillende leasefietsproducten aan, waarbij leasefietser de reiskostenvergoeding behouden. RAI Vereniging en Bovag verwachten dat dit een positief effect heeft op de verkoop van nieuwe fietsen in 2020. Uit eerder onderzoek van TNO in opdracht van Bovag blijkt dat mensen op een nieuwe fiets gemiddeld 10 procent meer woon-werkkilometers fietsen en zelfs 27 procent meer privé kilometers.

Verkoop e-bikes stijgt met 2,6 procent | Fleet&Mobility

Verkoop e-bikes stijgt met 2,6 procent

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Er worden jaarlijks steeds meer e-bikes verkocht. (Foto: Shutterstock)

De totale omzet uit de verkopen van nieuwe fietsen is in het afgelopen jaar gestegen naar 1,25 miljard euro. Bijna 70 procent van de totale omzet komt uit de verkoop van elektrische fietsen. De verkoop van 420 duizend e-bikes zorgt voor een totale omzet van 868 miljoen euro. 

Per 1 januari van dit jaar zijn de fiscale regels voor de fiets van de zaak vereenvoudigd en geldt een bijtelling van 7 procent voor een zakelijke fiets die ook privé wordt gebruikt. Diverse leasefietsaanbieders zijn hierop ingesprongen met verschillende leasefietsproducten aan, waarbij leasefietser de reiskostenvergoeding behouden. RAI Vereniging en Bovag verwachten dat dit een positief effect heeft op de verkoop van nieuwe fietsen in 2020. Uit eerder onderzoek van TNO in opdracht van Bovag blijkt dat mensen op een nieuwe fiets gemiddeld 10 procent meer woon-werkkilometers fietsen en zelfs 27 procent meer privé kilometers.