Mijndomein brengt deelauto’s onder bij Mywheels

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Mijndomein heeft een meerderheidsbelang genomen in deelautobedrijf Mywheels. (Foto: Mywheels)

Internetplatform Mijndomein heeft een meerderheidsbelang genomen in deelautoaanbieder Mywheels. Hoeveel het bedrijf investeert, wordt niet bekend gemaakt. Leasedochter Mijndomeinauto staat op de 45ste plek in de Leasemaatschappij top 60 staat.

De deelauto’s van Mywheels, dat ook een overeenkomst met Buurauto heeft, werden al bij Mijndomeinauto geleaset, vertelt algemeen directeur Karina Tiekstra van Mywheels aan Automotive. De investering is, volgens haar, een logische volgende stap. Mijndomein startte in december 2019 met autodelen via Mijndomeinmove. De deelauto’s van Mijndomeinmove worden nu ook beschikbaar gemaakt via Mywheels, en de app Mijndomeinmove verdwijnt. Mywheels heeft meer dan 450 deelauto’s in beheer, waarvan circa 80 deelauto’s afkomstig zijn van Mijndomeinmove.