Hoge restwaarden stuwen winst Leaseplan

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Leaseplan)

Dat is een groei van 101 procent. Leaseplan meldt dat een deel van de winststijging komt door de hoge restwaarden.

Levertijden

De vloot groeide met 1,6 procent naar 1,8 miljoen voertuigen. De groei werd echter geremd door de levertijden op nieuwe auto’s door het chiptekort. Het orderboek voor 2021 bereikte een recordhoogte, stelt Tex Gunning, ceo van het bedrijf.Lees hier een interview met Tex Gunning over de invloed van het chiptekort op de occasionprijzen.

Per 1 juli werd Carnext verzelfstandigd. In het tweede kwartaal maakte het 23,1 miljoen euro verlies. Gunning: “In juli hebben we Carnext met succes verzelfstandigd, waarbij het bedrijf 400 miljoen euro aan financiering verkreeg voor de volgende groeifase. Op de lange termijn hebben we een serviceovereenkomst met Carnext die ervoor zorgt dat Leaseplan kan rekenen op de beste prijzen voor onze hoogwaardige gebruikte auto’s.” Die overeenkomst houdt in dat Carnext via Leaseplan jaarlijks op zo’n 300 duizend occasions kan rekenen.Carnext wil Europees marktleider online autoverkoop worden, vertelt cfo Maarten van Neerven.

Hoge restwaarden stuwen winst Leaseplan | Fleet&Mobility

Hoge restwaarden stuwen winst Leaseplan

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Leaseplan)

Dat is een groei van 101 procent. Leaseplan meldt dat een deel van de winststijging komt door de hoge restwaarden.

Levertijden

De vloot groeide met 1,6 procent naar 1,8 miljoen voertuigen. De groei werd echter geremd door de levertijden op nieuwe auto’s door het chiptekort. Het orderboek voor 2021 bereikte een recordhoogte, stelt Tex Gunning, ceo van het bedrijf.Lees hier een interview met Tex Gunning over de invloed van het chiptekort op de occasionprijzen.

Per 1 juli werd Carnext verzelfstandigd. In het tweede kwartaal maakte het 23,1 miljoen euro verlies. Gunning: “In juli hebben we Carnext met succes verzelfstandigd, waarbij het bedrijf 400 miljoen euro aan financiering verkreeg voor de volgende groeifase. Op de lange termijn hebben we een serviceovereenkomst met Carnext die ervoor zorgt dat Leaseplan kan rekenen op de beste prijzen voor onze hoogwaardige gebruikte auto’s.” Die overeenkomst houdt in dat Carnext via Leaseplan jaarlijks op zo’n 300 duizend occasions kan rekenen.Carnext wil Europees marktleider online autoverkoop worden, vertelt cfo Maarten van Neerven.