ALD Automotive verdient 3.100 per verkochte ex-leaseauto

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ex-leaseauto's leverden ALD veel geld op. (Foto: ALD)

De leasemaatschappij verdiende 215 miljoen euro op de verkoop van ex-leaseauto’s, 3.100 euro per auto. Dat meldt ALD vandaag. De leasemaatschappij, die dit jaar Leaseplan heeft gekocht, heeft een voorziening genomen van 27 miljoen euro voor de gevolgen van oorlog in Oekraïne.

Het totale aantal contracten groeide (ten opzichte van eind Q1 2021) met 4,8 procent naar 1,44 miljoen voertuigen. 

Vlootgroei

ALD is positief over de rest van 2022. Het bedrijf verwacht een vlootgroei van tussen de 2 en 4 procent. ALD verwacht dat de uitzonderlijk gunstige vraag- en aanbodsituatie op de markt voor tweedehandsauto’s de komende tijd aanhoudt. De verkoopopbrengst ligt naar verwachting gemiddeld boven de 2.000 euro (tegen 1.000 euro vorig jaar).  

CEO Tim Albertsen stelt dat ALD in staat is om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. “ALD Automotive heeft een uitstekende start van het jaar achter de rug, met een zeer sterke commerciële dynamiek ondanks aanhoudende leveringsproblemen. In de afgelopen maanden zijn de economische, geopolitieke en gezondheidsomstandigheden drastisch veranderd, wat de autolease-industrie voor flinke uitdagingen stelde. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dankzij onze concurrentievoordelen en de kracht van onze teams, met succes door deze nieuwe marktomgeving kan navigeren.”

ALD Automotive verdient 3.100 per verkochte ex-leaseauto | Fleet&Mobility

ALD Automotive verdient 3.100 per verkochte ex-leaseauto

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ex-leaseauto's leverden ALD veel geld op. (Foto: ALD)

De leasemaatschappij verdiende 215 miljoen euro op de verkoop van ex-leaseauto’s, 3.100 euro per auto. Dat meldt ALD vandaag. De leasemaatschappij, die dit jaar Leaseplan heeft gekocht, heeft een voorziening genomen van 27 miljoen euro voor de gevolgen van oorlog in Oekraïne.

Het totale aantal contracten groeide (ten opzichte van eind Q1 2021) met 4,8 procent naar 1,44 miljoen voertuigen. 

Vlootgroei

ALD is positief over de rest van 2022. Het bedrijf verwacht een vlootgroei van tussen de 2 en 4 procent. ALD verwacht dat de uitzonderlijk gunstige vraag- en aanbodsituatie op de markt voor tweedehandsauto’s de komende tijd aanhoudt. De verkoopopbrengst ligt naar verwachting gemiddeld boven de 2.000 euro (tegen 1.000 euro vorig jaar).  

CEO Tim Albertsen stelt dat ALD in staat is om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. “ALD Automotive heeft een uitstekende start van het jaar achter de rug, met een zeer sterke commerciële dynamiek ondanks aanhoudende leveringsproblemen. In de afgelopen maanden zijn de economische, geopolitieke en gezondheidsomstandigheden drastisch veranderd, wat de autolease-industrie voor flinke uitdagingen stelde. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dankzij onze concurrentievoordelen en de kracht van onze teams, met succes door deze nieuwe marktomgeving kan navigeren.”