‘Importeurs voeren over hele breedte prijsverhogingen door’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In de afgelopen periode hebben 23 importeurs bij een of meerdere modellen een prijsverhoging van 5 procent of meer doorgevoerd. Bij vijf importeurs bedraagt de stijging zelfs 10 procent of meer. Het betreft hier allemaal bestelauto’s. Autotelex baseert zich daarbij op opeenvolgende prijsbrochures waarbij is gekeken naar personenwagens en bestellers. 

Nieuwe ronde

De dataleverancier telt bij een kleine tachtig modellen prijsverhogingen van minimaal 5 procent. En daar blijft het niet bij, schat Autotelex. ‘Een aantal merken heeft nog geen nieuwe prijslijsten gepubliceerd. En wij hebben in deze analyse gekeken naar prijsverhogingen van minimaal 5 procent. We zien nu ook dat merken meerdere kleinere prijsverhogingen achter elkaar doorvoeren. Slechts in een enkel geval gaat de prijsverhoging gepaard met een aanpassing van de uitrusting. Bovendien is de verwachting dat de aangepaste/verhoogde bpm per 2023 wederom een gelegenheid is om een prijsaanpassing door te voeren”, aldus Autotelex.

Lees verder op Automotive-online.nl.

‘Importeurs voeren over hele breedte prijsverhogingen door’ | Fleet&Mobility

‘Importeurs voeren over hele breedte prijsverhogingen door’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In de afgelopen periode hebben 23 importeurs bij een of meerdere modellen een prijsverhoging van 5 procent of meer doorgevoerd. Bij vijf importeurs bedraagt de stijging zelfs 10 procent of meer. Het betreft hier allemaal bestelauto’s. Autotelex baseert zich daarbij op opeenvolgende prijsbrochures waarbij is gekeken naar personenwagens en bestellers. 

Nieuwe ronde

De dataleverancier telt bij een kleine tachtig modellen prijsverhogingen van minimaal 5 procent. En daar blijft het niet bij, schat Autotelex. ‘Een aantal merken heeft nog geen nieuwe prijslijsten gepubliceerd. En wij hebben in deze analyse gekeken naar prijsverhogingen van minimaal 5 procent. We zien nu ook dat merken meerdere kleinere prijsverhogingen achter elkaar doorvoeren. Slechts in een enkel geval gaat de prijsverhoging gepaard met een aanpassing van de uitrusting. Bovendien is de verwachting dat de aangepaste/verhoogde bpm per 2023 wederom een gelegenheid is om een prijsaanpassing door te voeren”, aldus Autotelex.

Lees verder op Automotive-online.nl.