Gebruik deelauto’s toegenomen tijdens NS stakingen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Mywheels zag vorige week al een stijging van ruim 20 procent in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder (foto: Mywheels)

Mywheels zag twee weken geleden al een stijging van ruim 20 procent in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder. Vrijdag 27 augustus, op het moment dat er gestaakt werd in Zuid-Holland, was het aantal gereden kilometers met auto’s van Mywheels met 48 procent gestegen. Ook het aantal boekingen steeg gigantisch. Op maandag 29 augustus, ten tijde van de stakingen in Noord-Holland, steeg dit aantal met 50 procent. 

Forse stijging zakelijke kilometers

Ook Amber, dat onlangs gefuseerd is met Mywheels, overlegt cijfers die duidelijk aantonen dat deelautomobiliteit door de stakingen is gestegen. Vorige week was er een stijging van 26 procent aan kilometers afgelegd in de ritten met voertuigen van Amber dan de week ervoor. Opvallend is dat met name het aantal zakelijke kilometers steeg, maar liefst met 62 procent.

Karina Tiekstra, CEO Mywheels en sinds kort ook van Amber: “Wanneer de treinen, om welke reden dan ook, niet of minder rijden zien we dat de vraag naar deelauto’s direct toeneemt. Dit zagen we aan het begin van het jaar, toen de treinen niet konden rijden vanwege de barre weersomstandigheden, en dit zien we nu weer.”

Gebruik deelauto’s toegenomen tijdens NS stakingen | Fleet&Mobility

Gebruik deelauto’s toegenomen tijdens NS stakingen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Mywheels zag vorige week al een stijging van ruim 20 procent in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder (foto: Mywheels)

Mywheels zag twee weken geleden al een stijging van ruim 20 procent in het aantal ritten ten opzichte van een week eerder. Vrijdag 27 augustus, op het moment dat er gestaakt werd in Zuid-Holland, was het aantal gereden kilometers met auto’s van Mywheels met 48 procent gestegen. Ook het aantal boekingen steeg gigantisch. Op maandag 29 augustus, ten tijde van de stakingen in Noord-Holland, steeg dit aantal met 50 procent. 

Forse stijging zakelijke kilometers

Ook Amber, dat onlangs gefuseerd is met Mywheels, overlegt cijfers die duidelijk aantonen dat deelautomobiliteit door de stakingen is gestegen. Vorige week was er een stijging van 26 procent aan kilometers afgelegd in de ritten met voertuigen van Amber dan de week ervoor. Opvallend is dat met name het aantal zakelijke kilometers steeg, maar liefst met 62 procent.

Karina Tiekstra, CEO Mywheels en sinds kort ook van Amber: “Wanneer de treinen, om welke reden dan ook, niet of minder rijden zien we dat de vraag naar deelauto’s direct toeneemt. Dit zagen we aan het begin van het jaar, toen de treinen niet konden rijden vanwege de barre weersomstandigheden, en dit zien we nu weer.”