Ikea gaat fietsen verkopen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Ikea vandaag.

De fiets kost 499 euro voor Ikea Family-leden 699 euro voor niet-leden. Ikea start met de verkoop omdat steeds meer mensen in de stad leven. De Zweedse meubelgigant vindt het belangrijk steeds efficiënter met ruimte en vervoer om te gaan. In stedelijke gebieden kan de fiets volgens het bedrijf in 80 procent van de gevallen de auto vervangen.

De Sladda heeft een lichtgewicht aluminium frame en een roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem in plaats van een ketting. Er zit een kliksysteem bij, zodat er accessoires als een fietstas, bagagedrager of fietsmand bevestigd kan worden.

Deze week werd ook bekend gemaakt dat het aantal verkochte fietsen in 2015 licht is gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. De verkoop van e-bikes steeg wel, met 23,6 procent maar liefst.