Wego introduceert zakelijk autodelen op abonnementsbasis

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De deelauto reserveren kan via de Wego app. (Foto: Wego)

Mobiliteitsdienstverlener Wego introduceert zakelijk autodelen op abonnementsbasis. Dit is mogelijk met een app, waardoor het bestaande wagenpark deelbaar wordt voor meerdere gebruikers. “Door de auto op een centrale plek te plaatsen, bijvoorbeeld in de buurt waar veel collega’s wonen, kun je optimaal gebruik maken van de leaseauto”, stelt directeur business development Florentijn Aalberts van Wego, dat eerder een samenwerking aanging met Suzuki.

Met het deelbaar maken van het wagenpark, kunnen ondernemers de leaseauto’s efficiënter gebruiken. Aalberts verwacht dat ook na de coronacrisis het nieuwe werken, gekoppeld aan thuiswerken voor minder zakelijke kilometers zorgt. “Waarom zou je dan niet met bijvoorbeeld drie collega’s een auto zakelijk delen? Dat is efficiënter dan drie leaseauto’s behouden die nu stil staan. Met de app is het mogelijk om de deelauto te reserveren, waardoor het voertuig beschikbaar is wanneer dat nodig is.”

Met de Wego app kunnen gebruikers de status van de deelauto inzien, openen en sluiten en reserveren. Een sleuteloverdracht is dus niet nodig, legt Aalberts uit. “Wij bouwen hardware in en verlenen de nodige whitelabel software, waarbij vergrendeling en startblokkering is inbegrepen. Zo zijn de deelauto’s veilig en kan iedereen er zo mee op pad. In de app is het mogelijk om aan te geven of het een zakelijke of privéreis is, wat scheelt in de administratieve afhandeling.” De beheertool maakt het mogelijk om de gegevens van de gebruikers in te zien en wanneer de auto gereserveerd kan worden. Daarnaast heeft de wagenparkbeheerder de mogelijkheid om onder andere fiscale rapportages in te zien.

Het abonnement van Wego kost all-in 55 euro per maand met een contractduur van 4 jaar. Bij een kortlopend contract van 1 jaar kost het abonnement 85 euro per maand. Naast het installeren van de hard- en software heeft de mobiliteitsdienstverlener een aanvullende service om de berijder en wagenparkbeheerder volledige 24/7 te ontzorgen.

Wego introduceert zakelijk autodelen op abonnementsbasis | Fleet&Mobility

Wego introduceert zakelijk autodelen op abonnementsbasis

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De deelauto reserveren kan via de Wego app. (Foto: Wego)

Mobiliteitsdienstverlener Wego introduceert zakelijk autodelen op abonnementsbasis. Dit is mogelijk met een app, waardoor het bestaande wagenpark deelbaar wordt voor meerdere gebruikers. “Door de auto op een centrale plek te plaatsen, bijvoorbeeld in de buurt waar veel collega’s wonen, kun je optimaal gebruik maken van de leaseauto”, stelt directeur business development Florentijn Aalberts van Wego, dat eerder een samenwerking aanging met Suzuki.

Met het deelbaar maken van het wagenpark, kunnen ondernemers de leaseauto’s efficiënter gebruiken. Aalberts verwacht dat ook na de coronacrisis het nieuwe werken, gekoppeld aan thuiswerken voor minder zakelijke kilometers zorgt. “Waarom zou je dan niet met bijvoorbeeld drie collega’s een auto zakelijk delen? Dat is efficiënter dan drie leaseauto’s behouden die nu stil staan. Met de app is het mogelijk om de deelauto te reserveren, waardoor het voertuig beschikbaar is wanneer dat nodig is.”

Met de Wego app kunnen gebruikers de status van de deelauto inzien, openen en sluiten en reserveren. Een sleuteloverdracht is dus niet nodig, legt Aalberts uit. “Wij bouwen hardware in en verlenen de nodige whitelabel software, waarbij vergrendeling en startblokkering is inbegrepen. Zo zijn de deelauto’s veilig en kan iedereen er zo mee op pad. In de app is het mogelijk om aan te geven of het een zakelijke of privéreis is, wat scheelt in de administratieve afhandeling.” De beheertool maakt het mogelijk om de gegevens van de gebruikers in te zien en wanneer de auto gereserveerd kan worden. Daarnaast heeft de wagenparkbeheerder de mogelijkheid om onder andere fiscale rapportages in te zien.

Het abonnement van Wego kost all-in 55 euro per maand met een contractduur van 4 jaar. Bij een kortlopend contract van 1 jaar kost het abonnement 85 euro per maand. Naast het installeren van de hard- en software heeft de mobiliteitsdienstverlener een aanvullende service om de berijder en wagenparkbeheerder volledige 24/7 te ontzorgen.