Utrecht heeft drukste fietspaden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Smakkelaarsveld wordt overigens druk aan de weg gewerkt, wat het ook nog eens een bijzonder onoverzichtelijk fietskruispunt maakt.

De top-5 wordt gecomplementeerd door de Jodenbreestraat in Amsterdam en de Grote Markt in Groningen.

Er deden 55 duizend mensen mee aan de Fiets Telweek 2015. Begin volgend jaar komen alle data beschikbaar.

In de provincies Drenthe en Overijssel wordt het hardst en het verst gefietst: 15,8 km per uur en gemiddeld 4,5 kilometer per rit. In Noord-Holland ligt het tempo lager: gemiddeld 15,1 km per uur. In Flevoland en Zeeland zijn de ritten het kortst: 3,5km gemiddeld per fietsrit.

In de top-10 steden met meeste deelnemers fietsen mensen in Enschede het hardst: gemiddeld 16,2 km/uur. Amsterdam had de meeste deelnemers (10 procent van de ritten startten daar) maar had ook de laagste gemiddelde snelheid: 14,9 km/u.

Utrecht heeft drukste fietspaden | Fleet&Mobility

Utrecht heeft drukste fietspaden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Smakkelaarsveld wordt overigens druk aan de weg gewerkt, wat het ook nog eens een bijzonder onoverzichtelijk fietskruispunt maakt.

De top-5 wordt gecomplementeerd door de Jodenbreestraat in Amsterdam en de Grote Markt in Groningen.

Er deden 55 duizend mensen mee aan de Fiets Telweek 2015. Begin volgend jaar komen alle data beschikbaar.

In de provincies Drenthe en Overijssel wordt het hardst en het verst gefietst: 15,8 km per uur en gemiddeld 4,5 kilometer per rit. In Noord-Holland ligt het tempo lager: gemiddeld 15,1 km per uur. In Flevoland en Zeeland zijn de ritten het kortst: 3,5km gemiddeld per fietsrit.

In de top-10 steden met meeste deelnemers fietsen mensen in Enschede het hardst: gemiddeld 16,2 km/uur. Amsterdam had de meeste deelnemers (10 procent van de ritten startten daar) maar had ook de laagste gemiddelde snelheid: 14,9 km/u.