Shell plaatst 1.000 laadpunten bij Belgische supermarkten

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shell)

Shell werkt bij dit project samen met vastgoedbedrijf Redevco, een vaste partner van Carrefour België. De uitrol van de nieuwe Shell Recharge laadpunten begon in juli 2023. Momenteel zijn er al laadpalen ter beschikking op de Carrefour parkings in Borsbeek, Ninove, Grimbergen, Koksijde, Kuringen, Hasselt en Edegem Molenveld. Die Belgische supermarkten zijn vaak aan de rand van de stad of op een bedrijventerrein gevestigd en hebben daar grotere parkeerterreinen.

De laadpalen beschikken over een laadvermogen van 22 kW (reguliere) tot en met 150 kW (snelladers), waardoor een elektrisch voertuig in slechts enkele minuten kan worden opgeladen.

Christophe Vaessen, algemeen directeur van Belgian Shell: “Door de uitbreiding van ons netwerk met oplaadpunten kunnen wij elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Samenwerkingen met bedrijven zoals Carrefour zijn essentieel om de energietransitie in België te versnellen.”

In Nederland zet Shell onder meer in om thuislaadoplossingen te stimuleren. Zo is het via alle Nissan-dealers in Nederland mogelijk om thuislaadoplossingen van en door Shell Recharge Solutions te laten installeren.