Infrastructuur

Laatste update:

Q-Park en Shell bouwen mobiliteitshubs

Bij de hubs gaat het om locaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en twee in Rotterdam. (Foto: Shell)

Q-park gaat samen met Shell vijf mobiliteitshubs bouwen in grote steden in Nederland. “Op deze parkeerfaciliteiten worden nieuwe concepten ingevoerd, waarbij we parkeren combineren met (snel)laden, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten”, deelt algemeen directeur Michiel Tenge van Q-park mee in het eindejaarsbericht van 2022. 

Bij de hubs gaat het om locaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en twee in Rotterdam. Hier wil Q-park ‘parkeergarages op deze wijze een belangrijk onderdeel maken van de verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van steden.’ Dit jaar willen beide partners in ieder geval de mobilityhubs Centrum/Veerkaden in Den Haag en Zuidplein in Rotterdam daadwerkelijk realiseren. 

Laadpalen

Eveneens heeft Q-park samen met Shell in 2022 gewerkt aan het sneller installeren van meer elektrische laadpalen in de garages. Inmiddels is daarbij het aantal van duizend laadpalen bereikt. Tenge: “Een mooie mijlpaal. In 2023 zullen we ook veel nieuwe laadpalen toevoegen.”

Verder heeft het vooraf reserveren in de parkeergarages afgelopen jaar een grote vlucht genomen. “Consumenten vinden het prettig om zekerheid te hebben over een parkeerplaats bij hun bestemming. Dat scheelt niet alleen een hoop denk- en speurwerk, maar ook tijd. We gaan dit verder uitbouwen in het nieuwe jaar. Waar we ook verder mee gaan, is de Q-park app. De app als het moderne toegangs- en betaalmiddel in al onze parkeergarages en sinds dit jaar ook overal op straat in heel Nederland. Betalen gebeurt automatisch achteraf, waardoor de betaalautomaat overgeslagen wordt.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Q-Park en Shell bouwen mobiliteitshubs | Fleet&Mobility

Q-Park en Shell bouwen mobiliteitshubs

Redactie Redactie
• Laatste update:
Bij de hubs gaat het om locaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en twee in Rotterdam. (Foto: Shell)

Bij de hubs gaat het om locaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en twee in Rotterdam. Hier wil Q-park ‘parkeergarages op deze wijze een belangrijk onderdeel maken van de verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van steden.’ Dit jaar willen beide partners in ieder geval de mobilityhubs Centrum/Veerkaden in Den Haag en Zuidplein in Rotterdam daadwerkelijk realiseren. 

Laadpalen

Eveneens heeft Q-park samen met Shell in 2022 gewerkt aan het sneller installeren van meer elektrische laadpalen in de garages. Inmiddels is daarbij het aantal van duizend laadpalen bereikt. Tenge: “Een mooie mijlpaal. In 2023 zullen we ook veel nieuwe laadpalen toevoegen.”

Verder heeft het vooraf reserveren in de parkeergarages afgelopen jaar een grote vlucht genomen. “Consumenten vinden het prettig om zekerheid te hebben over een parkeerplaats bij hun bestemming. Dat scheelt niet alleen een hoop denk- en speurwerk, maar ook tijd. We gaan dit verder uitbouwen in het nieuwe jaar. Waar we ook verder mee gaan, is de Q-park app. De app als het moderne toegangs- en betaalmiddel in al onze parkeergarages en sinds dit jaar ook overal op straat in heel Nederland. Betalen gebeurt automatisch achteraf, waardoor de betaalautomaat overgeslagen wordt.”