Infrastructuur

Laatste update:

Shell en Vinfast gaan samenwerken bij laden

De bedrijven gaan samenwerken in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto: Shell)

Shell Recharge Solutions en Vinfast gaan samenwerken om geavanceerde thuislaadpunten en -diensten te leveren aan Vinfast-klanten in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De samenwerking ondersteunt zowel de entree van Vinfast op de Europese markt als de missie van Shell Recharge Solutions om schoner vervoer voor iedereen mogelijk te maken en zo de weg te banen naar een koolstofarmere toekomst, aldus een persbericht.

Door de samenwerking kunnen Vinfast-klanten met behulp van de Vinfast-app gemakkelijk thuislaadapparatuur en -installatie van Shell Recharge Solutions regelen.”We zijn er trots op dat we zijn gekozen als partner van Vinfast om thuisladen in onder meer Nederland te stimuleren,” zegt Melanie Lane, ceo van Shell Recharge Solutions Europa.

“Vinfast voerde een uitgebreid evaluatieproces uit om de beste partner in thuislaadoplosingen te selecteren. Het was duidelijk dat de kant-en-klare pakketten die Shell Recharge Solutions levert, Vinfast-klanten een optimale thuislaadervaring bieden. Hiermee kunnen we onze klanten geruststellen dat de overstap op hun nieuwe elektrische voertuig zo soepel mogelijk verloopt,” aldus Ho Thanh Huong, ceo van Vinfast in Europa.

Thuisladen

De twee bedrijven willen gezamenlijk ook de ontwikkeling van geavanceerde energiediensten onderzoeken die in de toekomstige behoeften van Vinfast-klanten voorzien. “Een stijging van het aantal EV-rijders betekent namelijk dat de vraag naar stroom groeit, wat vervolgens effect heeft op de werking van het net. De thuislaadpunten van Shell Recharge Solutions bevatten verschillende functionaliteiten die steeds belangrijker worden naarmate elektrisch rijden meer de norm wordt, zoals gepland laden, laadbeheer op afstand en Dynamic Power Management. Hiermee kunnen EV-rijders ervoor zorgen dat de beschikbare stroomcapaciteit optimaal verdeeld wordt,” laat Shell Recharge Solutions weten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Shell en Vinfast gaan samenwerken bij laden | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Shell en Vinfast gaan samenwerken bij laden

De bedrijven gaan samenwerken in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto: Shell)

Shell Recharge Solutions en Vinfast gaan samenwerken om geavanceerde thuislaadpunten en -diensten te leveren aan Vinfast-klanten in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De samenwerking ondersteunt zowel de entree van Vinfast op de Europese markt als de missie van Shell Recharge Solutions om schoner vervoer voor iedereen mogelijk te maken en zo de weg te banen naar een koolstofarmere toekomst, aldus een persbericht.

Door de samenwerking kunnen Vinfast-klanten met behulp van de Vinfast-app gemakkelijk thuislaadapparatuur en -installatie van Shell Recharge Solutions regelen.”We zijn er trots op dat we zijn gekozen als partner van Vinfast om thuisladen in onder meer Nederland te stimuleren,” zegt Melanie Lane, ceo van Shell Recharge Solutions Europa.

“Vinfast voerde een uitgebreid evaluatieproces uit om de beste partner in thuislaadoplosingen te selecteren. Het was duidelijk dat de kant-en-klare pakketten die Shell Recharge Solutions levert, Vinfast-klanten een optimale thuislaadervaring bieden. Hiermee kunnen we onze klanten geruststellen dat de overstap op hun nieuwe elektrische voertuig zo soepel mogelijk verloopt,” aldus Ho Thanh Huong, ceo van Vinfast in Europa.

Thuisladen

De twee bedrijven willen gezamenlijk ook de ontwikkeling van geavanceerde energiediensten onderzoeken die in de toekomstige behoeften van Vinfast-klanten voorzien. “Een stijging van het aantal EV-rijders betekent namelijk dat de vraag naar stroom groeit, wat vervolgens effect heeft op de werking van het net. De thuislaadpunten van Shell Recharge Solutions bevatten verschillende functionaliteiten die steeds belangrijker worden naarmate elektrisch rijden meer de norm wordt, zoals gepland laden, laadbeheer op afstand en Dynamic Power Management. Hiermee kunnen EV-rijders ervoor zorgen dat de beschikbare stroomcapaciteit optimaal verdeeld wordt,” laat Shell Recharge Solutions weten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie