Infrastructuur

Fastned ook naar België

Exploitant van snellaadstations Fastned heeft een overeenkomst getekend met Van der Valk Hotels & Restaurants om snellaadstations aan te leggen op enkele tientallen locaties in Nederland en België.

Dat meldt Fastned in een persbericht. Het bedrijf streeft ernaar een Europees netwerk van snellaadstations aan te leggen. Eerder dit jaar breidde Fastned uit naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Zonnepanelen

Kyra Hartlief, woordvoerder van Fastned, zegt dat de overeenkomst inhoudt dat alle huidige elf vestigingen van Van der Valk in België worden uitgerust met snellaadstations. Daarnaast zijn er twee Van der Valk-locaties in aanbouw; ook deze krijgen een Fastned-laadstation.

Elke locatie krijgt een station van het zogenoemde city-design (zie foto). Dat heeft twee laadpunten, die deels gevoed worden door zonnepanelen op het dak. Van der Valk Hotels & Restaurants heeft ook een overeenkomst met Tesla, die voorziet in Tesla Superchargers op elke locatie. Volgens Hartlief zal Fastned op elke locatie op zoek gaan naar de beste plek voor het laadstation. “Daarbij hebben we niet per se rekening gehouden met Tesla. Bij ons station kunnen alle elektrische auto’s opladen, dus dat botst niet met de Superchargers.”

Vrijheid

Fastned-ceo Bart Lubbers zegt in het persbericht trots te zijn dat het bedrijf nu in alle ons omringende landen actief is. “De elektrische auto krijgt hiermee steeds meer vrijheid. Ik investeerde in 2011 met het doel om een dekkend laadnetwerk in Nederland te realiseren.” Inmiddels zijn er 63 snellaadstations operationeel in Nederland. Lubbers zegt het “fantastisch” te vinden dat zijn bedrijf “met een groeiende groep investeerders bouwt aan een Europees netwerk.”

Gisteren maakte Fastned bekend 7,7 miljoen euro op te hebben gehaald met de uitgifte van obligaties. Lees meer op Automotive Management.

Fastned ook naar België | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Fastned ook naar België

Exploitant van snellaadstations Fastned heeft een overeenkomst getekend met Van der Valk Hotels & Restaurants om snellaadstations aan te leggen op enkele tientallen locaties in Nederland en België.

Dat meldt Fastned in een persbericht. Het bedrijf streeft ernaar een Europees netwerk van snellaadstations aan te leggen. Eerder dit jaar breidde Fastned uit naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Zonnepanelen

Kyra Hartlief, woordvoerder van Fastned, zegt dat de overeenkomst inhoudt dat alle huidige elf vestigingen van Van der Valk in België worden uitgerust met snellaadstations. Daarnaast zijn er twee Van der Valk-locaties in aanbouw; ook deze krijgen een Fastned-laadstation.

Elke locatie krijgt een station van het zogenoemde city-design (zie foto). Dat heeft twee laadpunten, die deels gevoed worden door zonnepanelen op het dak. Van der Valk Hotels & Restaurants heeft ook een overeenkomst met Tesla, die voorziet in Tesla Superchargers op elke locatie. Volgens Hartlief zal Fastned op elke locatie op zoek gaan naar de beste plek voor het laadstation. “Daarbij hebben we niet per se rekening gehouden met Tesla. Bij ons station kunnen alle elektrische auto’s opladen, dus dat botst niet met de Superchargers.”

Vrijheid

Fastned-ceo Bart Lubbers zegt in het persbericht trots te zijn dat het bedrijf nu in alle ons omringende landen actief is. “De elektrische auto krijgt hiermee steeds meer vrijheid. Ik investeerde in 2011 met het doel om een dekkend laadnetwerk in Nederland te realiseren.” Inmiddels zijn er 63 snellaadstations operationeel in Nederland. Lubbers zegt het “fantastisch” te vinden dat zijn bedrijf “met een groeiende groep investeerders bouwt aan een Europees netwerk.”

Gisteren maakte Fastned bekend 7,7 miljoen euro op te hebben gehaald met de uitgifte van obligaties. Lees meer op Automotive Management.