Fastned en Mistergreen spannen kort geding aan tegen de Staat

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Eerdere zaken werden niet-ontvankelijk verklaard, Fastned hoopt nu wel op een inhoudelijke behandeling van de zaak. (Foto: Fastned)

Morgen vindt een kort geding plaats bij de rechtbank in Den Haag, meldt Fastned. Net voor de jaarwisseling verloor Fastned een zaak tegen Shell over hetzelfde onderwerp, maar met het kort geding tegen de Staat hoopt het bedrijf wel verder te komen. Fastned en Mistergreen, dat ook laadpalen langs snelwegen heeft en daarom aansluit bij de standpunten van Fastned, dringen aan op een inhoudelijke behandeling van de zaak. Eerdere zaken werden niet-ontvankelijk verklaard.

‘Oneerlijke concurrentie’

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu had Shell, dat laadpaalleverancier The New Motion heeft gekocht, een vergunning verleend om laadpalen te plaatsen bij het eigen tankstation in Gouda. Fastned ging hiertegen in beroep omdat Shell bevoordeeld zou worden. Zo mag Fastned geen shop plaatsen, omdat het een zogenoemde basisvoorziening is. Shell mag dat wel, terwijl het benzinestation ook wordt gekenmerkt als basisvoorziening. Dat zorgt volgens Fastned voor oneerlijke concurrentie.

Lees meer op Automotive Management

Fastned en Mistergreen spannen kort geding aan tegen de Staat | Fleet&Mobility

Fastned en Mistergreen spannen kort geding aan tegen de Staat

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Eerdere zaken werden niet-ontvankelijk verklaard, Fastned hoopt nu wel op een inhoudelijke behandeling van de zaak. (Foto: Fastned)

Morgen vindt een kort geding plaats bij de rechtbank in Den Haag, meldt Fastned. Net voor de jaarwisseling verloor Fastned een zaak tegen Shell over hetzelfde onderwerp, maar met het kort geding tegen de Staat hoopt het bedrijf wel verder te komen. Fastned en Mistergreen, dat ook laadpalen langs snelwegen heeft en daarom aansluit bij de standpunten van Fastned, dringen aan op een inhoudelijke behandeling van de zaak. Eerdere zaken werden niet-ontvankelijk verklaard.

‘Oneerlijke concurrentie’

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu had Shell, dat laadpaalleverancier The New Motion heeft gekocht, een vergunning verleend om laadpalen te plaatsen bij het eigen tankstation in Gouda. Fastned ging hiertegen in beroep omdat Shell bevoordeeld zou worden. Zo mag Fastned geen shop plaatsen, omdat het een zogenoemde basisvoorziening is. Shell mag dat wel, terwijl het benzinestation ook wordt gekenmerkt als basisvoorziening. Dat zorgt volgens Fastned voor oneerlijke concurrentie.

Lees meer op Automotive Management