Allego haalt 29 miljoen euro EU-financiering binnen

Maarten Maarten
• Laatste update:
De feestelijke bekendmaking van de overeenkomst (foto: Allego)

Dit meldt Allego.

Het Europese Mega-E (Metropolitan Greater Areas Electrified) project is een initiatief van Allego waarbij een laadinfrastructuur wordt gerealiseerd in diverse Europese grootstedelijke gebieden. De 322 snelladers krijgen een laadvermogen tot 350 kW. De 39 multimodale charging hubs komen op park and ride-faciliteiten en intermodale knooppunten, zoals treinstations en busterminals. Daar wordt zowel snel als langzaam laden mogelijk op dezelfde locatie voor elektrische auto’s, taxi’s, bussen en bestelauto’s.

De uitrol van het Mega-E project is inmiddels gestart en de eerste locatie kan in juni gebruikt worden. Het project loopt op het moment in België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Moederbedrijf Alliander kondigde begin dit jaar aan dat laadpalenbedrijf Allego in principe te koop is. 

Allego haalt 29 miljoen euro EU-financiering binnen | Fleet&Mobility

Allego haalt 29 miljoen euro EU-financiering binnen

Maarten Maarten
• Laatste update:
De feestelijke bekendmaking van de overeenkomst (foto: Allego)

Dit meldt Allego.

Het Europese Mega-E (Metropolitan Greater Areas Electrified) project is een initiatief van Allego waarbij een laadinfrastructuur wordt gerealiseerd in diverse Europese grootstedelijke gebieden. De 322 snelladers krijgen een laadvermogen tot 350 kW. De 39 multimodale charging hubs komen op park and ride-faciliteiten en intermodale knooppunten, zoals treinstations en busterminals. Daar wordt zowel snel als langzaam laden mogelijk op dezelfde locatie voor elektrische auto’s, taxi’s, bussen en bestelauto’s.

De uitrol van het Mega-E project is inmiddels gestart en de eerste locatie kan in juni gebruikt worden. Het project loopt op het moment in België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Moederbedrijf Alliander kondigde begin dit jaar aan dat laadpalenbedrijf Allego in principe te koop is.