Infrastructuur

Allego haalt 29 miljoen euro EU-financiering binnen

De feestelijke bekendmaking van de overeenkomst (foto: Allego)

Allego mag 322 snelladers en 39 multimodale charging hubs realiseren in twintig Europese landen. Het bedrijf kan daarbij rekenen op Europese co-financiering van 29 miljoen euro voor het Mega-E project. Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens een evenement in Ljubljana.

Dit meldt Allego.

Het Europese Mega-E (Metropolitan Greater Areas Electrified) project is een initiatief van Allego waarbij een laadinfrastructuur wordt gerealiseerd in diverse Europese grootstedelijke gebieden. De 322 snelladers krijgen een laadvermogen tot 350 kW. De 39 multimodale charging hubs komen op park and ride-faciliteiten en intermodale knooppunten, zoals treinstations en busterminals. Daar wordt zowel snel als langzaam laden mogelijk op dezelfde locatie voor elektrische auto’s, taxi’s, bussen en bestelauto’s.

De uitrol van het Mega-E project is inmiddels gestart en de eerste locatie kan in juni gebruikt worden. Het project loopt op het moment in België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Moederbedrijf Alliander kondigde begin dit jaar aan dat laadpalenbedrijf Allego in principe te koop is. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Allego haalt 29 miljoen euro EU-financiering binnen | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Allego haalt 29 miljoen euro EU-financiering binnen

De feestelijke bekendmaking van de overeenkomst (foto: Allego)

Allego mag 322 snelladers en 39 multimodale charging hubs realiseren in twintig Europese landen. Het bedrijf kan daarbij rekenen op Europese co-financiering van 29 miljoen euro voor het Mega-E project. Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens een evenement in Ljubljana.

Dit meldt Allego.

Het Europese Mega-E (Metropolitan Greater Areas Electrified) project is een initiatief van Allego waarbij een laadinfrastructuur wordt gerealiseerd in diverse Europese grootstedelijke gebieden. De 322 snelladers krijgen een laadvermogen tot 350 kW. De 39 multimodale charging hubs komen op park and ride-faciliteiten en intermodale knooppunten, zoals treinstations en busterminals. Daar wordt zowel snel als langzaam laden mogelijk op dezelfde locatie voor elektrische auto’s, taxi’s, bussen en bestelauto’s.

De uitrol van het Mega-E project is inmiddels gestart en de eerste locatie kan in juni gebruikt worden. Het project loopt op het moment in België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Moederbedrijf Alliander kondigde begin dit jaar aan dat laadpalenbedrijf Allego in principe te koop is. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten