Laadpaal wordt van levensbelang

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
City AED hoopt een landelijk dekkend netwerk bij laadpalen te realiseren. (Foto: EVbox)

De Delftse organisatie City AED rust samen met laadpalenleverancier EVBox, dat onlangs EVTronic heeft overgenomen, openbare laadpalen uit met AED’s. Automatische Externe Defibrillators (AED’s) zijn apparaten waarmee hulpverleners een elektrische schok toe kunnen dienen aan iemand die een hartstilstand heeft, zodat het hart weer het juiste ritme krijgt.

Mensen redden

Er is in Nederland volgens City AED een groot gebrek aan openbare locaties voor de plaatsing van AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Elk jaar kunnen er in Nederland 2.500 mensen gered worden van de dodelijke gevolgen van een hartstilstand als er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt met een AED. City AED beheert de AED’s die bij een laadpaal worden geplaatst. Het bedrijf hoopt een landelijk dekkend netwerk bij laadpalen te realiseren.

De AED functioneert door de ingebouwde accu altijd zelfstandig, dus bijvoorbeeld stroomuitval heeft geen effect op de AED zelf.

Laadpaal wordt van levensbelang | Fleet&Mobility

Laadpaal wordt van levensbelang

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
City AED hoopt een landelijk dekkend netwerk bij laadpalen te realiseren. (Foto: EVbox)

De Delftse organisatie City AED rust samen met laadpalenleverancier EVBox, dat onlangs EVTronic heeft overgenomen, openbare laadpalen uit met AED’s. Automatische Externe Defibrillators (AED’s) zijn apparaten waarmee hulpverleners een elektrische schok toe kunnen dienen aan iemand die een hartstilstand heeft, zodat het hart weer het juiste ritme krijgt.

Mensen redden

Er is in Nederland volgens City AED een groot gebrek aan openbare locaties voor de plaatsing van AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Elk jaar kunnen er in Nederland 2.500 mensen gered worden van de dodelijke gevolgen van een hartstilstand als er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt met een AED. City AED beheert de AED’s die bij een laadpaal worden geplaatst. Het bedrijf hoopt een landelijk dekkend netwerk bij laadpalen te realiseren.

De AED functioneert door de ingebouwde accu altijd zelfstandig, dus bijvoorbeeld stroomuitval heeft geen effect op de AED zelf.