Milieuzone Amsterdam: 97 procent voldoet

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Binnen de milieuzone mogen geen scooters rijden die voor het eerst zijn toegelaten voor 2011. (Foto: gemeente Amsterdam)

Sinds begin dit jaar kent Amsterdam een milieuzone voor brom- en snorfietsen. Binnen de milieuzone mogen geen scooters rijden die voor het eerst zijn toegelaten voor 2011. Inmiddels voldoet 97 procent van de brom- en snorfietseigenaren aan de voorwaarden. Amsterdam was ook van plan tol te gaan heffen, maar daar heeft de overheid een stokje voor gestoken.

De aankondiging van de Amsterdamse milieuzone heeft ertoe geleid dat veel eigenaren een brom- of snorfiets uit 2016, 2017 of 2018 kochten, meldt de gemeente Amsterdam. Een derde van alle nieuwe elektrische scooters in Nederland wordt verkocht in de hoofdstad.

Waarschuwingsbrief

Met kentekencheckers en camera’s houdt de gemeente sinds het begin van dit jaar het aantal rijdende oude scooters in de milieuzone bij. Tot april waren er gemiddeld 125 overtredingen per week. Deze overtreders ontvingen een waarschuwingsbrief. Toen vanaf mei daadwerkelijk werd gehandhaafd, voldeed 96,8 procent van de brom- en snorfietsen aan de regels van de milieuzone. Er worden nu nog zo’n 100 boetes per week uitgedeeld.

5 milieuzones

Amsterdam heeft nu vijf milieuzones, waarvan drie nieuw sinds dit jaar: voor brom- en snorfietsen, taxi’s en autobussen. Het percentage vervuilende taxi’s is sinds 2016 gedaald van 20 naar 4 procent. Voor touringcars geldt dat dit percentage is gezakt van 9 naar 2 procent. De OV-bussen voldoen allemaal aan de toegangscriteria.

Milieuzone Amsterdam: 97 procent voldoet | Fleet&Mobility

Milieuzone Amsterdam: 97 procent voldoet

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Binnen de milieuzone mogen geen scooters rijden die voor het eerst zijn toegelaten voor 2011. (Foto: gemeente Amsterdam)

Sinds begin dit jaar kent Amsterdam een milieuzone voor brom- en snorfietsen. Binnen de milieuzone mogen geen scooters rijden die voor het eerst zijn toegelaten voor 2011. Inmiddels voldoet 97 procent van de brom- en snorfietseigenaren aan de voorwaarden. Amsterdam was ook van plan tol te gaan heffen, maar daar heeft de overheid een stokje voor gestoken.

De aankondiging van de Amsterdamse milieuzone heeft ertoe geleid dat veel eigenaren een brom- of snorfiets uit 2016, 2017 of 2018 kochten, meldt de gemeente Amsterdam. Een derde van alle nieuwe elektrische scooters in Nederland wordt verkocht in de hoofdstad.

Waarschuwingsbrief

Met kentekencheckers en camera’s houdt de gemeente sinds het begin van dit jaar het aantal rijdende oude scooters in de milieuzone bij. Tot april waren er gemiddeld 125 overtredingen per week. Deze overtreders ontvingen een waarschuwingsbrief. Toen vanaf mei daadwerkelijk werd gehandhaafd, voldeed 96,8 procent van de brom- en snorfietsen aan de regels van de milieuzone. Er worden nu nog zo’n 100 boetes per week uitgedeeld.

5 milieuzones

Amsterdam heeft nu vijf milieuzones, waarvan drie nieuw sinds dit jaar: voor brom- en snorfietsen, taxi’s en autobussen. Het percentage vervuilende taxi’s is sinds 2016 gedaald van 20 naar 4 procent. Voor touringcars geldt dat dit percentage is gezakt van 9 naar 2 procent. De OV-bussen voldoen allemaal aan de toegangscriteria.