Infrastructuur

Allego lanceert contactloos betalen

Contactloos betalen bij Allego en Shell. (Foto: Shell)

Visa, American Express, Masterdcard en Allego ontwikkelden een nieuwe betaalstandaard. Hiermee kunnen EV-rijders met pinpas en creditcard contactloos betalen bij Allego-laders met NFC-technologie.

Allego, aanbieder voor laadoplossingen, is een samenwerking aangegaan met Visa, American Express en Mastercard om een nieuwe betaalstandaard te ontwikkelen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Hiermee zijn EV-rijders in staat om contactloos met pinpas en creditcard te betalen via Allego-laders die met de nieuwe NFC-technologie (Near Field Communication) zijn uitgevoerd. De eerste snellader met deze mogelijkheid, is afgelopen week in gebruik genomen bij het Shell Holloway station in Londen. Vanaf 2019 zal deze contactloze betaalwijze ook in ons land te vinden zijn. Elke nieuwe snelllader wordt dan standaard met deze nieuwe functie uitgerust.

Door het contactloze betalen wordt de ‘laadervaring nog eenvoudiger’, volgens Allego. “De nieuwe betaaloplossing is essentieel om EV-rijders meer gemak en prijstransparantie te bieden”, aldus Anja van Niersen, ceo van Allego.  

Allego lanceert contactloos betalen | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Allego lanceert contactloos betalen

Contactloos betalen bij Allego en Shell. (Foto: Shell)

Visa, American Express, Masterdcard en Allego ontwikkelden een nieuwe betaalstandaard. Hiermee kunnen EV-rijders met pinpas en creditcard contactloos betalen bij Allego-laders met NFC-technologie.

Allego, aanbieder voor laadoplossingen, is een samenwerking aangegaan met Visa, American Express en Mastercard om een nieuwe betaalstandaard te ontwikkelen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Hiermee zijn EV-rijders in staat om contactloos met pinpas en creditcard te betalen via Allego-laders die met de nieuwe NFC-technologie (Near Field Communication) zijn uitgevoerd. De eerste snellader met deze mogelijkheid, is afgelopen week in gebruik genomen bij het Shell Holloway station in Londen. Vanaf 2019 zal deze contactloze betaalwijze ook in ons land te vinden zijn. Elke nieuwe snelllader wordt dan standaard met deze nieuwe functie uitgerust.

Door het contactloze betalen wordt de ‘laadervaring nog eenvoudiger’, volgens Allego. “De nieuwe betaaloplossing is essentieel om EV-rijders meer gemak en prijstransparantie te bieden”, aldus Anja van Niersen, ceo van Allego.