Samenwerking Essent en XXImo op gebied elektrisch rijden

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: XXlmo

Essent en mobiliteitsaanbieder XXImo slaan voor de Nederlandse en Belgische markt de handen ineen. Zij bieden bedrijven en hun medewerkers laadpalen, betaalopties, een Europees laadnetwerk en alle ondersteunende diensten vanuit één aanbieder. Dit melden beide bedrijven. 

In het partnership levert Essent de energie en de expertise over de installatie van laadpalen. Innogy, het bedrijf waar Essent deel van uitmaakt, beschikt over ruim 24 duizend oplaadpunten in twintig landen.

Klanten van mobilityprovider XXImo kunnen voortaan laadpalen kopen, onderdeel maken van een mobiliteitsbudget of opnemen in een leasecontract. Daarbij hoort een mobility card met laadfunctie in heel Europa. Het aanbod is inclusief laadpaalonderhoud en wordt ondersteund door een servicedesk. Lees hier het interview met XXImo-directeur Patrick Bunnik.

“Op dit moment krijgen bestuurders van elektrische wagens vaak met verschillende bedrijven te maken voor de aankoop van hun laadpas, laadpaal, de plaatsing ervan, wanneer er een storing plaatsvindt of voor het verrekenen van het thuisladen”, stelt Patrick Bunnik, ceo bij XXImo. “Dat is omslachtig en vormt een belemmering voor werknemers om naar elektrisch rijden over te schakelen. XXImo brengt alles onder hetzelfde webportaal met één centrale servicedesk en versimpelt zo de toegang tot elektrisch rijden.”