Grootste Belgische dealerketen kiest voor laadpalen van Alfen

Maarten Maarten
• Laatste update:
De samenwerking werd deze week bekend gemaakt tijdens de Autosalon van Brussel (foto: Alfen)

D’Ieteren Auto is Belgisch importeur van de merken van de Volkswagen Groep en verreweg het grootste autobedrijf van het land. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 22 procent. In België zijn 1,2 miljoen auto’s in onderhoud bij het bedrijf. D’Ieteren is ook de belangrijkste aandeelhouder van Belron en Carglass

Het bedrijf heeft de Nederlandse laadpalenfabrikant Alfen geselecteerd om de dealers uit te rusten met laadfaciliteiten. Ook de klanten die een elektrische auto kopen kunnen kiezen voor een laadpaal van Alfen, meldt het elektrotechnische bedrijf uit Almere.

An De Pauw van D’Ieteren vertelt dat de keuze met name op Alfen viel vanwege de ruime ervaring die het bedrijf al heeft op de Belgische markt. Alfen ging vorig jaar naar de beurs