Infrastructuur

‘ING-rapport: Fastned tot 330 miljoen euro waard’

Foto: Fastned

Het bedrijf heeft de komende jaren in elk geval jaarlijks nog een kapitaalinjectie van circa 40 miljoen euro nodig. 

Het Nederlandse Fastned wil naar de beurs en heeft ING een vertrouwelijk analistenrapport laten opstellen. De bank schat in dat Fastned bij de beursgang 250 tot 330 miljoen euro kan opbrengen, schrijft het FD.

Fastned werkt aan een Europees netwerk van laadstations en is al jaren verlieslatend. ING schat echter in dat de brutowinst voor rente en afschrijvingen (ebitda) van het bedrijf in 2021 positief zal zijn. De bank schat dat Fastneds vrije kasstroom pas in 2025 positief is. Tot die tijd moet er jaarlijks extern kapitaal worden opgehaald, zo’n 40 miljoen euro per jaar. FD schrijft op basis van het ING-rapport dat er in totaal in ieder geval 160 miljoen extra moet worden opgehaald. Aandeelhouders zien daarmee hun belang verwateren, schrijft de krant. 

Lees verder op Automotive Management. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten