Essent koopt concurrent Vandebron

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
(Foto: Essent)

Energieleverancier Essent neemt concurrerende energieleverancier Vandebron over. “We willen de overstap naar duurzame energie voor iedereen aantrekkelijk maken. Hiervoor is schaal nodig die we alleen niet kunnen realiseren”, is te lezen in een persbericht. Hoeveel Essent betaalt voor de overname wordt niet bekendgemaakt. De transactie is nog wel afhankelijk van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Vandebron blijft Vandebron

Vandebron wordt onderdeel van Essent, maar het bedrijfsmodel blijft ongewijzigd. Er verandert niets voor bestaande klanten en ook voor de 300 medewerkers blijft alles gelijk. Vandebron blijft lokale producenten van duurzame energie koppelen aan Nederlandse huishoudens. “Maar we willen onze klanten ook de kans bieden zelf duurzame stroom op te wekken. Met Essent kunnen we bijvoorbeeld versneld zonnepanelen of energiebesparingstools gaan aanbieden”, aldus Matthijs Guichelaar, ceo en oprichter van Vandebron.Vandebron was een van de partners en sprekers op Future Fleet&Mobility Experience. Bekijk hier het videoverslag van dit evenement.

Essent koopt concurrent Vandebron | Fleet&Mobility

Essent koopt concurrent Vandebron

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
(Foto: Essent)

Energieleverancier Essent neemt concurrerende energieleverancier Vandebron over. “We willen de overstap naar duurzame energie voor iedereen aantrekkelijk maken. Hiervoor is schaal nodig die we alleen niet kunnen realiseren”, is te lezen in een persbericht. Hoeveel Essent betaalt voor de overname wordt niet bekendgemaakt. De transactie is nog wel afhankelijk van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Vandebron blijft Vandebron

Vandebron wordt onderdeel van Essent, maar het bedrijfsmodel blijft ongewijzigd. Er verandert niets voor bestaande klanten en ook voor de 300 medewerkers blijft alles gelijk. Vandebron blijft lokale producenten van duurzame energie koppelen aan Nederlandse huishoudens. “Maar we willen onze klanten ook de kans bieden zelf duurzame stroom op te wekken. Met Essent kunnen we bijvoorbeeld versneld zonnepanelen of energiebesparingstools gaan aanbieden”, aldus Matthijs Guichelaar, ceo en oprichter van Vandebron.Vandebron was een van de partners en sprekers op Future Fleet&Mobility Experience. Bekijk hier het videoverslag van dit evenement.