‘Q-park gaat samen met Go Sharing deelvervoer aanbieden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Tenge meldt voor het aanbieden van deelvervoer samen te gaan werken met Go Sharing, dat recent een miljoeneninvestering ophaalde. In het verleden werkte Q-park al eerder samen met deelvervoeraanbieders.

“Onze klanten kunnen straks in onze parkeergarages terecht voor elektrische deelauto’s, e-scooters en e-bikes”, zegt Tenge tegen het FD. “Mensen die bij ons hun auto hebben gestald, kunnen dan hun weg in de stad eventueel vervolgen met een e-scooter of e-bike.” Ook gaat het bedrijf het aantal laadpunten in zijn garages verdubbelen van 500 naar 1.000.

Stadslogistiek 

Q-Park denkt ook een rol te kunnen spelen in de stadslogistiek. “De nieuwe garage in Maastricht moet een pilot worden voor de overslag van lading van grote vrachtwagens naar kleinere elektrische bestelwagens.” Q-Park is volgens Tenge in gesprek met twee regionale vervoerders van levensmiddelen die wel toekomst zien in dit concept

In Nederland heeft Q-park een kleine 500 parkeerfaciliteiten, waaronder stallingsgarages en P+R-terreinen. Sinds 2017 is het bedrijf in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR.

‘Q-park gaat samen met Go Sharing deelvervoer aanbieden’ | Fleet&Mobility

‘Q-park gaat samen met Go Sharing deelvervoer aanbieden’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Tenge meldt voor het aanbieden van deelvervoer samen te gaan werken met Go Sharing, dat recent een miljoeneninvestering ophaalde. In het verleden werkte Q-park al eerder samen met deelvervoeraanbieders.

“Onze klanten kunnen straks in onze parkeergarages terecht voor elektrische deelauto’s, e-scooters en e-bikes”, zegt Tenge tegen het FD. “Mensen die bij ons hun auto hebben gestald, kunnen dan hun weg in de stad eventueel vervolgen met een e-scooter of e-bike.” Ook gaat het bedrijf het aantal laadpunten in zijn garages verdubbelen van 500 naar 1.000.

Stadslogistiek 

Q-Park denkt ook een rol te kunnen spelen in de stadslogistiek. “De nieuwe garage in Maastricht moet een pilot worden voor de overslag van lading van grote vrachtwagens naar kleinere elektrische bestelwagens.” Q-Park is volgens Tenge in gesprek met twee regionale vervoerders van levensmiddelen die wel toekomst zien in dit concept

In Nederland heeft Q-park een kleine 500 parkeerfaciliteiten, waaronder stallingsgarages en P+R-terreinen. Sinds 2017 is het bedrijf in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR.