Meewind investeert 15 miljoen in Leap24

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Foto: Leap24

Door de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden in 2025 hebben bedrijven locaties nodig om hun voertuigen snel te kunnen opladen. “Steeds meer steden willen een zero-emissiestadsdistributiezone invoeren, maar dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om deze ambities waar te kunnen maken, zijn zowel steden als bedrijven in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur”, aldus Niels van Heesewijk van Meewind.

“Met name in de grote steden is het voor veel ondernemers niet haalbaar om de bestel- en vrachtauto’s op eigen terrein op te laden,” aldus Leap24 oprichter Pelle Schlichting. Leap24 springt in op die behoefte met hun laadnetwerk.

Begin februari haalde Leap24 nog een investering van 4,3 miljoen euro binnen. De investeerders uit die ronde hebben ook nu kapitaal ingebracht, wat het totale bedrag van deze nieuwe investeringsronde uit laat komen op 16,7 miljoen euro.

Meewind investeert 15 miljoen in Leap24 | Fleet&Mobility

Meewind investeert 15 miljoen in Leap24

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Foto: Leap24

Door de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden in 2025 hebben bedrijven locaties nodig om hun voertuigen snel te kunnen opladen. “Steeds meer steden willen een zero-emissiestadsdistributiezone invoeren, maar dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om deze ambities waar te kunnen maken, zijn zowel steden als bedrijven in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur”, aldus Niels van Heesewijk van Meewind.

“Met name in de grote steden is het voor veel ondernemers niet haalbaar om de bestel- en vrachtauto’s op eigen terrein op te laden,” aldus Leap24 oprichter Pelle Schlichting. Leap24 springt in op die behoefte met hun laadnetwerk.

Begin februari haalde Leap24 nog een investering van 4,3 miljoen euro binnen. De investeerders uit die ronde hebben ook nu kapitaal ingebracht, wat het totale bedrag van deze nieuwe investeringsronde uit laat komen op 16,7 miljoen euro.