Uber-concurrent Lyft en Nutonomy samen in autonome deelauto

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Nutonomy, een spin-off van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), ontwikkelt robotica en software voor zelfrijdende auto’s. Het sloot een overeenkomst met Singapore om daar te experimenteren met zelfrijdende deelauto’s. Dat systeem moet in 2018 operationeel worden. In november startte het bedrijf met proeven in thuisstad Boston.

Door de samenwerking met Lyft worden de auto’s van Nutonomy beschikbaar voor de gebruikers van de app. Het is voor het eerst dat gebruikers van Lyft zelfrijdende auto’s kunnen bestellen. Concurrent Uber rijdt sinds najaar 2016 in de stad Pittsburgh met zelfrijdende auto’s. Beide bedrijven zullen de komende maanden werken aan “een naadloze gebruikerservaring”, voordat de autonome Renaults Zoe voor het publiek beschikbaar komen. Tegen de Amerikaanse site Mashable zei een woordvoerder van Lyft dat beide bedrijven eerst willen zorgen dat het programma expliciete toestemming heeft van de autoriteiten.

Lyft sloot eerder samenwerkingen met Waymo, het autonome voertuig-programma van Google, en General Motors. Lyft werkt met beide bedrijven individueel aan programma’s voor autonome deelauto’s.

Uber-concurrent Lyft en Nutonomy samen in autonome deelauto | Fleet&Mobility

Uber-concurrent Lyft en Nutonomy samen in autonome deelauto

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Nutonomy, een spin-off van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), ontwikkelt robotica en software voor zelfrijdende auto’s. Het sloot een overeenkomst met Singapore om daar te experimenteren met zelfrijdende deelauto’s. Dat systeem moet in 2018 operationeel worden. In november startte het bedrijf met proeven in thuisstad Boston.

Door de samenwerking met Lyft worden de auto’s van Nutonomy beschikbaar voor de gebruikers van de app. Het is voor het eerst dat gebruikers van Lyft zelfrijdende auto’s kunnen bestellen. Concurrent Uber rijdt sinds najaar 2016 in de stad Pittsburgh met zelfrijdende auto’s. Beide bedrijven zullen de komende maanden werken aan “een naadloze gebruikerservaring”, voordat de autonome Renaults Zoe voor het publiek beschikbaar komen. Tegen de Amerikaanse site Mashable zei een woordvoerder van Lyft dat beide bedrijven eerst willen zorgen dat het programma expliciete toestemming heeft van de autoriteiten.

Lyft sloot eerder samenwerkingen met Waymo, het autonome voertuig-programma van Google, en General Motors. Lyft werkt met beide bedrijven individueel aan programma’s voor autonome deelauto’s.