Amsterdam damt deelfietsenvloed in

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

In een paar maanden tijd hebben vijf deelfietsconcepten duizenden fietsen over de stad verspreid. Gebruikers kunnen die opsporen en huren met de app van het betreffende concept. Bewoners ergeren zich aan de vloedgolf van fietsen, die vaak schaarse parkeerplekken bezetten. Eerder kondigde stadsdeel West al aan de fietsen te willen verwijderen. Inmiddels heeft de wethouder strenge maatregelen aangekondigd. Dat meldt de Volkskrant.

Tegen de Volkskrant laten woordvoerders van enkele concepten weten verrast te zijn door de aangekondigde maatregelen. Anderen wijzen naar concepten van buitenlandse origine: die zouden niet of minder betrokken zijn bij de stad. Velen denken dat de soep niet zo heet gegeten zal worden, omdat zij “in gesprek” zijn met de gemeente. Ook de private leasefiets is in opkomst.

Intussen verschijnen er op sociale media volop beelden van deelfietsen die demonstratief bij ophaalplaatsen voor grofvuil worden gestald, al dan niet op hopen. In weerwil van de veelgehoorde mantra dat we van bezit naar gebruik zouden gaan, lijken veel Amsterdammers nog erg gehecht aan hun eigen fiets – of dan toch het gebruiksrecht op een fiets, via een snel groeiende aanbieder als Swapfiets.

Amsterdam damt deelfietsenvloed in | Fleet&Mobility

Amsterdam damt deelfietsenvloed in

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

In een paar maanden tijd hebben vijf deelfietsconcepten duizenden fietsen over de stad verspreid. Gebruikers kunnen die opsporen en huren met de app van het betreffende concept. Bewoners ergeren zich aan de vloedgolf van fietsen, die vaak schaarse parkeerplekken bezetten. Eerder kondigde stadsdeel West al aan de fietsen te willen verwijderen. Inmiddels heeft de wethouder strenge maatregelen aangekondigd. Dat meldt de Volkskrant.

Tegen de Volkskrant laten woordvoerders van enkele concepten weten verrast te zijn door de aangekondigde maatregelen. Anderen wijzen naar concepten van buitenlandse origine: die zouden niet of minder betrokken zijn bij de stad. Velen denken dat de soep niet zo heet gegeten zal worden, omdat zij “in gesprek” zijn met de gemeente. Ook de private leasefiets is in opkomst.

Intussen verschijnen er op sociale media volop beelden van deelfietsen die demonstratief bij ophaalplaatsen voor grofvuil worden gestald, al dan niet op hopen. In weerwil van de veelgehoorde mantra dat we van bezit naar gebruik zouden gaan, lijken veel Amsterdammers nog erg gehecht aan hun eigen fiets – of dan toch het gebruiksrecht op een fiets, via een snel groeiende aanbieder als Swapfiets.