Ford benoemt Europees directeur smart mobility

Maarten Maarten
• Laatste update:

Dit meldt Ford.

Williams rapporteert aan Steven Armstrong, ceo van Ford Europa en aan John Larsen, vice-president van Ford Global Operations & Smart Mobility. Haar focus komt te liggen op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa en zij werkt vanuit het nieuwe Ford Mobility Innovation Office in Londen.

Eigen mobiliteitsdiensten

Met het Mobility Innovation Office wil Ford de kansen benutten op het gebied van smart mobility en de deeleconomie. Williams heeft de taak om Fords strategie op dit gebied in Europa te implementeren. De plannen bestaan onder meer uit het starten van mobiliteitsdiensten, vooral door samenwerking met steden en vervoersbedrijven. Het is nadrukkelijk de bedoeling van Ford dat het Mobility Innovation Office de komende jaren verder gaat groeien, maakte Steven Armstrong bekend. Daarmee wil Ford inspelen op de veranderende behoefte van zowel de stedelijke gebieden als de inwoners daarvan.

Elektrische Transit

Deel van de ontwikkeling is een test met een vloot Transit phev’s, later dit jaar in Londen. Zo kan Ford alvast praktijkervaring opdoen met deze hybride bus, in samenwerking met Transport for London en enkele andere partners. Het is de bedoeling dat de Transit phev in 2019 in serieproductie gaat, en dan onder meer geschikt is voor ridesharing.

Ford, Streetscooter en DHL/Deutsche Post werken in Duitsland inmiddels aan een volledig elektrische Transit. Die zou komend jaar op de weg moeten verschijnen. 

Ford benoemt Europees directeur smart mobility | Fleet&Mobility

Ford benoemt Europees directeur smart mobility

Maarten Maarten
• Laatste update:

Dit meldt Ford.

Williams rapporteert aan Steven Armstrong, ceo van Ford Europa en aan John Larsen, vice-president van Ford Global Operations & Smart Mobility. Haar focus komt te liggen op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa en zij werkt vanuit het nieuwe Ford Mobility Innovation Office in Londen.

Eigen mobiliteitsdiensten

Met het Mobility Innovation Office wil Ford de kansen benutten op het gebied van smart mobility en de deeleconomie. Williams heeft de taak om Fords strategie op dit gebied in Europa te implementeren. De plannen bestaan onder meer uit het starten van mobiliteitsdiensten, vooral door samenwerking met steden en vervoersbedrijven. Het is nadrukkelijk de bedoeling van Ford dat het Mobility Innovation Office de komende jaren verder gaat groeien, maakte Steven Armstrong bekend. Daarmee wil Ford inspelen op de veranderende behoefte van zowel de stedelijke gebieden als de inwoners daarvan.

Elektrische Transit

Deel van de ontwikkeling is een test met een vloot Transit phev’s, later dit jaar in Londen. Zo kan Ford alvast praktijkervaring opdoen met deze hybride bus, in samenwerking met Transport for London en enkele andere partners. Het is de bedoeling dat de Transit phev in 2019 in serieproductie gaat, en dan onder meer geschikt is voor ridesharing.

Ford, Streetscooter en DHL/Deutsche Post werken in Duitsland inmiddels aan een volledig elektrische Transit. Die zou komend jaar op de weg moeten verschijnen.