Parkbee krijgt 5 miljoen euro groeigeld

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Op de parkeerlocaties wil Parkbee extra diensten als laadpalen en deelfietsen gaan aanbieden. (Foto: Parkbee)

Dat meldt Parkbee vandaag. De investeerders zijn de Duitse investeringsmaatschappij Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij Innovation Quarter.

De kapitaalinjectie wordt daarnaast gebruikt om verder uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk, waar Parkbee sinds vorig jaar actief is op inmiddels twintig locaties.

Parkmobile en Park-line gebruikers

Het Nederlandse techbedrijf Parkbee maakt parkeerplaatsen van kantoorgebouwen, appartementencomplexen en andere vastgoedlocaties toegankelijk voor het grote publiek. Gebruikers van de parkeerapps Parkmobile en Park-line kunnen via die apps de slagboom van een Parkbee-locatie openen en via diezelfde app afrekenen. Naar eigen zeggen voor tarieven die 30 tot 50 procent lager zijn dan de reguliere straattarieven.

Volgens de parkeerspecialist worden van de 397 duizend private parkeerplekken in de vier grote steden er 170 duizend een groot deel van de tijd niet gebruikt.

Parkbee is niet alleen een oplossing voor de automobilist, maar is ook interessant voor bedrijven die met een overschot aan parkeerplaatsen zitten, bijvoorbeeld in het weekend. Volgens het bedrijf kunnen twintig onbenutte parkeerplaatsen die door Parkbee geƫxploiteerd worden de eigenaar jaarlijks 50 duizend euro opleveren.

Een andere parkeerspecialist, de start-up Parkd, won in december de award Smart Mobility Start-up of the Year tijdens het Fleet Europe Forum in Estoril (Portugal).