Mobiliteitsoplossingen

‘Beursgang laadpaalfabrikant Alfen valt tegen’

Foto: Alfen

De beursgang van energie-opslagbedrijf Alfen heeft niet zoveel opgeleverd als gehoopt. De introductiekoers van het aandeel werd vastgesteld op 10 euro, terwijl was gerekend op 11,25 tot 15 euro.

Dit meldt het FD.

Vorig jaar kondigde Alfen – dat onder meer laadpalen maakt – aan naar de Amsterdamse beurs te willen, waarbij de inschatting werd uitgesproken dat het bedrijf 500 tot 600 miljoen euro waard was. Infestos zakenbankiers van ABN Amro en Barclays werd ingeschakeld om de beursgang te begeleiden. Die vond afgelopen week plaats tijdens een dalende beurs.

Volgens het FD hadden de bankiers die de beursgang begeleiden, gemikt op een prijs van 11,25 tot 15 euro per aandeel. Daarmee had de omvang van de beursgang kunnen oplopen tot 147 miljoen, maar het wordt nu 85 miljoen. Niet alle aandelen van Alfen worden verkocht. De totale waarde van het bedrijf komt met de huidige beurskoers van 10,19 euro uit op ongeveer 200 miljoen euro.

Alfen is gevestigd in Almere en bestaat sinds 1937. Behalve laadpalen voor elektrische auto’s maakt het bedrijf ook transformatorstations en energieopslagsytemen. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf 35 duizend laadpalen geleverd in Europa. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
‘Beursgang laadpaalfabrikant Alfen valt tegen’ | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

‘Beursgang laadpaalfabrikant Alfen valt tegen’

Foto: Alfen

De beursgang van energie-opslagbedrijf Alfen heeft niet zoveel opgeleverd als gehoopt. De introductiekoers van het aandeel werd vastgesteld op 10 euro, terwijl was gerekend op 11,25 tot 15 euro.

Dit meldt het FD.

Vorig jaar kondigde Alfen – dat onder meer laadpalen maakt – aan naar de Amsterdamse beurs te willen, waarbij de inschatting werd uitgesproken dat het bedrijf 500 tot 600 miljoen euro waard was. Infestos zakenbankiers van ABN Amro en Barclays werd ingeschakeld om de beursgang te begeleiden. Die vond afgelopen week plaats tijdens een dalende beurs.

Volgens het FD hadden de bankiers die de beursgang begeleiden, gemikt op een prijs van 11,25 tot 15 euro per aandeel. Daarmee had de omvang van de beursgang kunnen oplopen tot 147 miljoen, maar het wordt nu 85 miljoen. Niet alle aandelen van Alfen worden verkocht. De totale waarde van het bedrijf komt met de huidige beurskoers van 10,19 euro uit op ongeveer 200 miljoen euro.

Alfen is gevestigd in Almere en bestaat sinds 1937. Behalve laadpalen voor elektrische auto’s maakt het bedrijf ook transformatorstations en energieopslagsytemen. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf 35 duizend laadpalen geleverd in Europa. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten