Gemeenten lokken inwoners naar elektrische deelauto

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Uden duurzaam op weg

In grote steden is de elektrische deelauto langzamerhand een bekend gezicht aan het worden. Kleine gemeenten moeten nog steeds hun uiterste best doen om deelauto’s onder de aandacht van het publiek te brengen. Ze pakken dit op verschillende manieren aan.

In Uden loopt het initiatief Uden duurzaam op weg. Morgen verzorgt de gemeente daar voor belangstellende inwoners proefritten met de BMW i3 die als deelauto wordt ingezet. Dit meldt de site Udens Nieuws.

In Zoetermeer pakt de gemeente het stimuleren van elektrische deelauto’s anders aan. Daar heeft de gemeente zelf een aantal elektrische Renaults Zoe in gebruik. Die komen voortaan via deelautoconcept We Drive Solar na kantooruren en in de weekends beschikbaar als deelauto voor inwoners van de gemeente, zo blijkt uit een bericht van Regio Online. We Drive Solar is landelijk actief en opende gisteren samen met koning Willem-Alexander de eerste installatie voor bi-directioneel laden in Europa.

Gemeenten lokken inwoners naar elektrische deelauto | Fleet&Mobility

Gemeenten lokken inwoners naar elektrische deelauto

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Uden duurzaam op weg

In grote steden is de elektrische deelauto langzamerhand een bekend gezicht aan het worden. Kleine gemeenten moeten nog steeds hun uiterste best doen om deelauto’s onder de aandacht van het publiek te brengen. Ze pakken dit op verschillende manieren aan.

In Uden loopt het initiatief Uden duurzaam op weg. Morgen verzorgt de gemeente daar voor belangstellende inwoners proefritten met de BMW i3 die als deelauto wordt ingezet. Dit meldt de site Udens Nieuws.

In Zoetermeer pakt de gemeente het stimuleren van elektrische deelauto’s anders aan. Daar heeft de gemeente zelf een aantal elektrische Renaults Zoe in gebruik. Die komen voortaan via deelautoconcept We Drive Solar na kantooruren en in de weekends beschikbaar als deelauto voor inwoners van de gemeente, zo blijkt uit een bericht van Regio Online. We Drive Solar is landelijk actief en opende gisteren samen met koning Willem-Alexander de eerste installatie voor bi-directioneel laden in Europa.