Vervoerder RET en mobiliteitsbedrijven bieden toegang tot gezamenlijke app

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Rotterdamse Elektrische Tram (RET) heeft een samenwerking gelanceerd met 8 mobiliteitsaanbieders. (Foto: Rick Keus)

Hierbij zijn de watertaxi, elektrische bakfietsen van Baqme, fietsen van Lime en deelauto’s van deelautobedrijf Mywheels, dat onlangs samenging met deelautobedrijf Juuve, toegevoegd aan de RET-app. Eerder werden de elektrische deelscooters van de deelscooterleveranciers Check, Felyx, Go Sharing toegevoegd en de fietsen en e-bikes van Donkey Republic. Met behulp van de app zien gebruikers welke vervoersmiddelen beschikbaar zijn. Een watertaxi, deelfiets, deelscooter of deelauto boeken gebeurt via de website van de desbetreffende aanbieder. De betaling gebeurt ook via de site van de aanbieder.

Sleutel

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, noemt de samenwerking uniek. “Tijdens de coronacrisis hebben we hard gewerkt om ook in de toekomst mensen de beste reis te kunnen bieden. Daartoe is het bij elkaar brengen van vervoermiddelen de sleutel: fysiek en digitaal. Deze samenwerking is daarin een belangrijke volgende stap.”

OV-bedrijf RET neemt samen met vervoerders HTM en NS deel aan joint-venture River, dat Joep Hendriks in april benoemde als directeur. Met dit initiatief willen de vervoerders het voor reizigers makkelijker maken om een reis met verschillende vervoermiddelen in een keer online te plannen, boeken en betalen. Siemens Mobility zorgt er via een open MaaS-platform voor, dat dit technisch mogelijk is.

Vervoerder RET en mobiliteitsbedrijven bieden toegang tot gezamenlijke app | Fleet&Mobility

Vervoerder RET en mobiliteitsbedrijven bieden toegang tot gezamenlijke app

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Rotterdamse Elektrische Tram (RET) heeft een samenwerking gelanceerd met 8 mobiliteitsaanbieders. (Foto: Rick Keus)

Hierbij zijn de watertaxi, elektrische bakfietsen van Baqme, fietsen van Lime en deelauto’s van deelautobedrijf Mywheels, dat onlangs samenging met deelautobedrijf Juuve, toegevoegd aan de RET-app. Eerder werden de elektrische deelscooters van de deelscooterleveranciers Check, Felyx, Go Sharing toegevoegd en de fietsen en e-bikes van Donkey Republic. Met behulp van de app zien gebruikers welke vervoersmiddelen beschikbaar zijn. Een watertaxi, deelfiets, deelscooter of deelauto boeken gebeurt via de website van de desbetreffende aanbieder. De betaling gebeurt ook via de site van de aanbieder.

Sleutel

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET, noemt de samenwerking uniek. “Tijdens de coronacrisis hebben we hard gewerkt om ook in de toekomst mensen de beste reis te kunnen bieden. Daartoe is het bij elkaar brengen van vervoermiddelen de sleutel: fysiek en digitaal. Deze samenwerking is daarin een belangrijke volgende stap.”

OV-bedrijf RET neemt samen met vervoerders HTM en NS deel aan joint-venture River, dat Joep Hendriks in april benoemde als directeur. Met dit initiatief willen de vervoerders het voor reizigers makkelijker maken om een reis met verschillende vervoermiddelen in een keer online te plannen, boeken en betalen. Siemens Mobility zorgt er via een open MaaS-platform voor, dat dit technisch mogelijk is.