Porsche neemt meerderheidsbelang in e-bikeproducent Greyp

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Porsche heeft een meerderheidsbelang genomen in e-bikefabrikant Greyp. (Foto: Porsche)

Hoeveel dat nu is wordt niet vermeld, wel dat het een meerderheidsbelang is geworden.

Strategie

De investering past in de strategie van de autofabrikant om het aantal mobiliteitsproducten verder uit te breiden, zegt cfo Lutz Meschke van Porsche. “Wij hebben een duurzame e-mobility strategie en onze investeringen in de e-bike sector onderstrepen dat.” Eerder zette het bedrijf een joint-venture op met batterijfabrikant Customcells voor de productie van batterijen die sneller opladen en minder kosten.

In de komende 5 jaar steekt de fabrikant 15 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Hiervan is 6,5 miljard euro gereserveerd voor voertuigen die gedeeltelijk of volledig door batterijen worden aangedreven.

Rimac, een elektrische autostart-up, heeft een minderheidsbelang in e-bike producent Greyp. De start-up is samen met Porsche mede-eigenaar van Bugatti.

Porsche neemt meerderheidsbelang in e-bikeproducent Greyp | Fleet&Mobility

Porsche neemt meerderheidsbelang in e-bikeproducent Greyp

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Porsche heeft een meerderheidsbelang genomen in e-bikefabrikant Greyp. (Foto: Porsche)

Hoeveel dat nu is wordt niet vermeld, wel dat het een meerderheidsbelang is geworden.

Strategie

De investering past in de strategie van de autofabrikant om het aantal mobiliteitsproducten verder uit te breiden, zegt cfo Lutz Meschke van Porsche. “Wij hebben een duurzame e-mobility strategie en onze investeringen in de e-bike sector onderstrepen dat.” Eerder zette het bedrijf een joint-venture op met batterijfabrikant Customcells voor de productie van batterijen die sneller opladen en minder kosten.

In de komende 5 jaar steekt de fabrikant 15 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Hiervan is 6,5 miljard euro gereserveerd voor voertuigen die gedeeltelijk of volledig door batterijen worden aangedreven.

Rimac, een elektrische autostart-up, heeft een minderheidsbelang in e-bike producent Greyp. De start-up is samen met Porsche mede-eigenaar van Bugatti.