Van Waalwijk van Bol.com naar leasefietsplatform Hellorider

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Hellorider is een platform voor zakelijke fietslease, dat leasemaatschappijen in staat stelt om fietslease aan hun mobiliteitsportfolio toe kunnen voegen. Zo neemt het platform neemt het fietsleasemanagement uit handen, van klantcontact, financiële administratie, uitlevering, tot en met reparaties en onderhoud. Hiervoor beschikt het over een landelijk netwerk van fietsdealers. Hellorider heeft naar eigen zeggen een marktaandeel in de zakelijke leasefietsmarkt van ongeveer 40 procent, met klanten als Leaseplan, International Car Lease Holding, MHC Mobility, Terberg Business Mobility en MobiLease E-bikeleasing.

Opmars

Mede dankzij de fietsleaseregeling met 7 procent bijtelling is de leasefiets in opmars, zo constateerde ook leasebranchevereniging VNA onlangs. “De markt van zakelijke fietslease is inmiddels uit zijn opstartfase”, reageert Jasper van Waalwijk. “Grote werkgevers hebben sinds 2020 het voortouw genomen in de vraag naar leasefietsen via hun autoleasemaatschappijen. Hellorider is daar op ingesprongen.”

Van Waalwijk moet het platform onder andere uitrollen bij het mkb en de mogelijkheden verkennen om de landsgrenzen over te gaan. “Ik kan daarbij mijn ervaringen heel goed gebruiken die ik de afgelopen zes jaar bij Bol.com heb opgedaan, met de introductie van talloze nieuwe diensten inclusief de recente uitbreiding naar Franstalig België. Het is een geweldige uitdaging en een prachtige klus om mijn tanden in te zetten”, aldus Van Waalwijk.

In de automotive retail zijn er al diverse spelers actief met het aanbieden van fietsen, zoals Nieuwenhuijse, Broekhuis en Pon. Ook Ikwilvanmijnautoaf, het platform waar consumenten hun inruilauto te koop kunnen aanbieden, lanceerde onlangs een soortgelijk platform voor fietsen. De verwachting is dat er steeds meer traditionele automotive-partijen in de fietsbranche stappen, zowel voor verkoop als onderhoud. Er zijn inmiddels ook diverse leasemaatschappijen die leasefietsen aanbieden, zo blijkt uit de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Van Waalwijk van Bol.com naar leasefietsplatform Hellorider | Fleet&Mobility

Van Waalwijk van Bol.com naar leasefietsplatform Hellorider

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Hellorider is een platform voor zakelijke fietslease, dat leasemaatschappijen in staat stelt om fietslease aan hun mobiliteitsportfolio toe kunnen voegen. Zo neemt het platform neemt het fietsleasemanagement uit handen, van klantcontact, financiële administratie, uitlevering, tot en met reparaties en onderhoud. Hiervoor beschikt het over een landelijk netwerk van fietsdealers. Hellorider heeft naar eigen zeggen een marktaandeel in de zakelijke leasefietsmarkt van ongeveer 40 procent, met klanten als Leaseplan, International Car Lease Holding, MHC Mobility, Terberg Business Mobility en MobiLease E-bikeleasing.

Opmars

Mede dankzij de fietsleaseregeling met 7 procent bijtelling is de leasefiets in opmars, zo constateerde ook leasebranchevereniging VNA onlangs. “De markt van zakelijke fietslease is inmiddels uit zijn opstartfase”, reageert Jasper van Waalwijk. “Grote werkgevers hebben sinds 2020 het voortouw genomen in de vraag naar leasefietsen via hun autoleasemaatschappijen. Hellorider is daar op ingesprongen.”

Van Waalwijk moet het platform onder andere uitrollen bij het mkb en de mogelijkheden verkennen om de landsgrenzen over te gaan. “Ik kan daarbij mijn ervaringen heel goed gebruiken die ik de afgelopen zes jaar bij Bol.com heb opgedaan, met de introductie van talloze nieuwe diensten inclusief de recente uitbreiding naar Franstalig België. Het is een geweldige uitdaging en een prachtige klus om mijn tanden in te zetten”, aldus Van Waalwijk.

In de automotive retail zijn er al diverse spelers actief met het aanbieden van fietsen, zoals Nieuwenhuijse, Broekhuis en Pon. Ook Ikwilvanmijnautoaf, het platform waar consumenten hun inruilauto te koop kunnen aanbieden, lanceerde onlangs een soortgelijk platform voor fietsen. De verwachting is dat er steeds meer traditionele automotive-partijen in de fietsbranche stappen, zowel voor verkoop als onderhoud. Er zijn inmiddels ook diverse leasemaatschappijen die leasefietsen aanbieden, zo blijkt uit de Automotive Leasemaatschappij Top 60.