Eindhoven opent laadplein met snelle chargers

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Allego

Onder de naam ‘Green Zone’ is vandaag een plein geopend dat beschikt over zogenaamde High Power Chargers (tot 350 kW laders). Met deze laders is het mogelijk om binnen vijf minuten genoeg te laden om weer honderd kilometer vooruit te komen, zo meldt het persbericht van Allego. Het laadplein is onderdeel van het Europese Mega-E high power charging netwerk.

Het laadplein beschikt onder andere over 24 snelladers die specifiek voor Teslarijders zijn bedoeld, maar ook zestien laadpunten met elk 22 kW, waarbij slimme software de beschikbare energie verdeelt over de aangesloten auto’s. Daarnaast kunnen EV-rijders op vier laadplekken gebruik maken van High Power Charging tot 350 kW en zijn er nog eens twee 50 kw-plekken en vier reguliere laadplekken met 11 kW. 

Het laadplein is gelegen bij hotel Van der Valk in Eindhoven. “De High Power Chargers zijn een primeur in de Benelux”, aldus Anja van Niersen, ceo van Allego. “Samen met Van der Valk Eindhoven laten we zien dat elektrisch rijden steeds comfortabeler wordt en dat we door goede samenwerking schone mobiliteit mogelijk maken.”

Allego heeft meer dan 8.600 laadpunten in stedelijke gebieden en langs snelwegen in Europa. Verder ondersteunt het bedrijf EV-rijders met een serviceplatform. Begin dit jaar was het bedrijf nog in het nieuws toen moederbedrijf Alliander aankondigde dat Allego in de etalage staat.

Eindhoven opent laadplein met snelle chargers | Fleet&Mobility

Eindhoven opent laadplein met snelle chargers

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Allego

Onder de naam ‘Green Zone’ is vandaag een plein geopend dat beschikt over zogenaamde High Power Chargers (tot 350 kW laders). Met deze laders is het mogelijk om binnen vijf minuten genoeg te laden om weer honderd kilometer vooruit te komen, zo meldt het persbericht van Allego. Het laadplein is onderdeel van het Europese Mega-E high power charging netwerk.

Het laadplein beschikt onder andere over 24 snelladers die specifiek voor Teslarijders zijn bedoeld, maar ook zestien laadpunten met elk 22 kW, waarbij slimme software de beschikbare energie verdeelt over de aangesloten auto’s. Daarnaast kunnen EV-rijders op vier laadplekken gebruik maken van High Power Charging tot 350 kW en zijn er nog eens twee 50 kw-plekken en vier reguliere laadplekken met 11 kW. 

Het laadplein is gelegen bij hotel Van der Valk in Eindhoven. “De High Power Chargers zijn een primeur in de Benelux”, aldus Anja van Niersen, ceo van Allego. “Samen met Van der Valk Eindhoven laten we zien dat elektrisch rijden steeds comfortabeler wordt en dat we door goede samenwerking schone mobiliteit mogelijk maken.”

Allego heeft meer dan 8.600 laadpunten in stedelijke gebieden en langs snelwegen in Europa. Verder ondersteunt het bedrijf EV-rijders met een serviceplatform. Begin dit jaar was het bedrijf nog in het nieuws toen moederbedrijf Alliander aankondigde dat Allego in de etalage staat.