Auto en fiscus

Laatste update:

Ruim vierduizend spitsmijders in Arnhem/Nijmegen

Ruim vierduizend spitsrijders in de regio Arnhem-Nijmegen hebben zich sinds september aangemeld voor Slim uit de Spits, een initiatief voor spitsmijders. De vier grootste autoknelpunten in de regio moeten op deze manier ontlast worden.

Om de deelnemers te begeleiden is er een speciale Slim-app gebouwd. Daarmee kunnen spitsmijders hun route buiten de spits plannen. De Slim-app registreert 13.450 spitsmijdingen per week. Deelnemers gaan bijvoorbeeld iets eerder of later naar hun werk, pakken de fiets of het openbaar vervoer. Via de app worden punten gespaard, iedere keer als de spits is omzeild. De verdiende punten kunnen worden ingewisseld voor cadeaus. Die cadeautjes variëren van ov-chipkaarten met tegoeden tot ANWB-cadeaubonnen, een fiets of een e-reader.

Slim uit de Spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten. In totaal zijn er nu ruim 20 duizend spitsmijders in de regio.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Ruim vierduizend spitsmijders in Arnhem/Nijmegen | Fleet&Mobility

Ruim vierduizend spitsmijders in Arnhem/Nijmegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om de deelnemers te begeleiden is er een speciale Slim-app gebouwd. Daarmee kunnen spitsmijders hun route buiten de spits plannen. De Slim-app registreert 13.450 spitsmijdingen per week. Deelnemers gaan bijvoorbeeld iets eerder of later naar hun werk, pakken de fiets of het openbaar vervoer. Via de app worden punten gespaard, iedere keer als de spits is omzeild. De verdiende punten kunnen worden ingewisseld voor cadeaus. Die cadeautjes variëren van ov-chipkaarten met tegoeden tot ANWB-cadeaubonnen, een fiets of een e-reader.

Slim uit de Spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten. In totaal zijn er nu ruim 20 duizend spitsmijders in de regio.