Auto en fiscus

Apps ingezet in Praktijkproef Amsterdam

Automobilisten kunnen in en rond Amsterdam twee mobiele apps gebruiken om de meest geschikte route te kiezen. Op die manier dragen ze bij aan het bestrijden van files in de regio Amsterdam. De twee apps – Amsterdam Onderweg en Amsterdam Mobiel – maken deel uit van de Praktijkproef Amsterdam.

De apps maken gebruik van verschillende actuele en betrouwbare gegevens die relevant zijn voor de verkeersdrukte. De apps gebruiken daarbij zelf gegenereerde data en gegevens van de verkeerscentrales. Bovendien houden de apps bij het bepalen van de beste route rekening met verkeersverwachtingen.

Praktijkproef Amsterdam is een samenwerking van Rijkswaterstaat met de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de stadsregio Amsterdam. De proef maakt deel uit van de aanpak van minister Schultz van Haegen om met de inzet van nieuwe technieken in de auto en langs de weg de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Apps ingezet in Praktijkproef Amsterdam | Fleet&Mobility

Apps ingezet in Praktijkproef Amsterdam

Redactie Redactie

De apps maken gebruik van verschillende actuele en betrouwbare gegevens die relevant zijn voor de verkeersdrukte. De apps gebruiken daarbij zelf gegenereerde data en gegevens van de verkeerscentrales. Bovendien houden de apps bij het bepalen van de beste route rekening met verkeersverwachtingen.

Praktijkproef Amsterdam is een samenwerking van Rijkswaterstaat met de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de stadsregio Amsterdam. De proef maakt deel uit van de aanpak van minister Schultz van Haegen om met de inzet van nieuwe technieken in de auto en langs de weg de doorstroming van het verkeer te bevorderen.