Uber trekt zich terug uit Duitse steden

Redactie Redactie
• Laatste update:

In maart verbood een Duitse rechtbank Uber om chauffeurs zonder taxilicentie voor zijn dienst te laten rijden en daar wordt streng op gecontroleerd. Uber werkt sindsdien in Duitsland alleen nog maar met chauffeurs die een licentie hebben, maar loopt tegen een tekort aan dienstverleners aan. “Voor veel van onze partners is het registreer- en aanvraagproces voor een licentie te kostbaar en tijdrovend”, meldt Uber volgens Reuters in een statement.

Uberpop, de taxidienst met particuliere chauffeurs, is al verboden in Frankrijk, Italië, Spanje, België en Duitsland. In ons land is Uberpop ook in strijd met de Taxiwet

Uber gaat volgens Reuters zijn dienstverlening in Berlijn en München verbeteren en gaat intensiever gesprekken voeren met beleidsmakers.

Uber trekt zich terug uit Duitse steden | Fleet&Mobility

Uber trekt zich terug uit Duitse steden

Redactie Redactie
• Laatste update:

In maart verbood een Duitse rechtbank Uber om chauffeurs zonder taxilicentie voor zijn dienst te laten rijden en daar wordt streng op gecontroleerd. Uber werkt sindsdien in Duitsland alleen nog maar met chauffeurs die een licentie hebben, maar loopt tegen een tekort aan dienstverleners aan. “Voor veel van onze partners is het registreer- en aanvraagproces voor een licentie te kostbaar en tijdrovend”, meldt Uber volgens Reuters in een statement.

Uberpop, de taxidienst met particuliere chauffeurs, is al verboden in Frankrijk, Italië, Spanje, België en Duitsland. In ons land is Uberpop ook in strijd met de Taxiwet

Uber gaat volgens Reuters zijn dienstverlening in Berlijn en München verbeteren en gaat intensiever gesprekken voeren met beleidsmakers.