Leasing en verhuur

Laatste update:

Zakelijk rijders geven e-auto 7,8

Zakelijk rijders van elektrische auto’s en plug-in hybrides geven de auto gemiddeld een 7,8 bij gebruik voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland naar ervaringen van 208 zakelijk rijders met elektrisch vervoer.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de keuze voor een elektrische auto vooral gemaakt is omdat het goed is voor het milieu en het bedrijfsimago. De combinatie van financiële argumenten (kosten), imagodoeleinden en milieuaspecten is doorslaggevend. De rol van de overheid moet zich volgens de respondenten beperken tot belastingvoordeel, parkeer- of voorkeursbeleid, en aankoopsubsidies.

Het grootste knelpunt van het elektrisch vervoer blijkt nog altijd de actieradius van het voertuig. En dan vooral de verminderde actieradius door weertype. Ruim 80 procent van de respondenten ervaart dit als een belemmering.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Zakelijk rijders geven e-auto 7,8 | Fleet&Mobility

Zakelijk rijders geven e-auto 7,8

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de keuze voor een elektrische auto vooral gemaakt is omdat het goed is voor het milieu en het bedrijfsimago. De combinatie van financiële argumenten (kosten), imagodoeleinden en milieuaspecten is doorslaggevend. De rol van de overheid moet zich volgens de respondenten beperken tot belastingvoordeel, parkeer- of voorkeursbeleid, en aankoopsubsidies.

Het grootste knelpunt van het elektrisch vervoer blijkt nog altijd de actieradius van het voertuig. En dan vooral de verminderde actieradius door weertype. Ruim 80 procent van de respondenten ervaart dit als een belemmering.