Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Zestig procent banden staat op te lage spanning’

Op dit moment rijdt nog 8 procent van de Nederlandse automobilisten op winterbanden en daarnaast heeft nog eens 60 procent van de auto`s te weinig lucht in de banden zitten. Dat blijkt uit een steekproef van Euromaster onder duizend auto’s in Nederland.

Verder bracht het onderzoek van de bandenketen aan het licht dat bij een op de zes auto’s de profieldiepte onder de twee millimeter zit. Van de 60 procent met een te lage bandenspanning reed ruim 4 procent van de auto’s zelfs met een lekke band rond, zonder dat de bestuurder het in de gaten had.

Lees meer op Automotive Werkplaats.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Zestig procent banden staat op te lage spanning’ | Fleet&Mobility

‘Zestig procent banden staat op te lage spanning’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Verder bracht het onderzoek van de bandenketen aan het licht dat bij een op de zes auto’s de profieldiepte onder de twee millimeter zit. Van de 60 procent met een te lage bandenspanning reed ruim 4 procent van de auto’s zelfs met een lekke band rond, zonder dat de bestuurder het in de gaten had.

Lees meer op Automotive Werkplaats.