KAV stopt met naam Uberalles na juridische dreiging

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Een Witkar-deelauto is ook te huren met Private Share. Foto: KAV

Deelautoplatform Uberalles werd in september 2016 gelanceerd, waarbij trendwatcher Vincent Everts als eerste deelnemer zijn Tesla Model X toevoegde aan het platform. Maar volgens initiatiefnemer Hemmie Kerklingh dreigde taxidienst Uber met gerechtelijke stappen, omdat de naam te veel op Uber lijkt. Dat vertelt hij desgevraagd aan onze redactie.

“Nadat we moesten stoppen met de naam Uberalles hebben we lang nagedacht over wat we met het platform wilden”, zegt Kerklingh. “Daar is Private Share uit voort gekomen. Zo willen we niet dat huurders steeds sleutels moeten uitwisselen en willen we 24-uurs beschikbaarheid. Daarom wordt de auto met een app gereserveerd en geopend, via die app wordt ook de financiële afwikkeling geregeld, inclusief het storten en terugbetalen van de borg per rit.”

Lees verder op Automotive Management.

KAV stopt met naam Uberalles na juridische dreiging | Fleet&Mobility

KAV stopt met naam Uberalles na juridische dreiging

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Een Witkar-deelauto is ook te huren met Private Share. Foto: KAV

Deelautoplatform Uberalles werd in september 2016 gelanceerd, waarbij trendwatcher Vincent Everts als eerste deelnemer zijn Tesla Model X toevoegde aan het platform. Maar volgens initiatiefnemer Hemmie Kerklingh dreigde taxidienst Uber met gerechtelijke stappen, omdat de naam te veel op Uber lijkt. Dat vertelt hij desgevraagd aan onze redactie.

“Nadat we moesten stoppen met de naam Uberalles hebben we lang nagedacht over wat we met het platform wilden”, zegt Kerklingh. “Daar is Private Share uit voort gekomen. Zo willen we niet dat huurders steeds sleutels moeten uitwisselen en willen we 24-uurs beschikbaarheid. Daarom wordt de auto met een app gereserveerd en geopend, via die app wordt ook de financiële afwikkeling geregeld, inclusief het storten en terugbetalen van de borg per rit.”

Lees verder op Automotive Management.