ALD geeft obligaties uit voor duurzaam wagenpark

Maarten Maarten
• Laatste update:
De Franse leasemaatschappij wil zich met de uitgifte profileren als duurzaam bedrijf

ALD Automotive heeft obligaties uitgegeven om minder milieubelastende voertuigen te financieren. Dit om de transitie naar een toekomst met lage emissie mobiliteit mogelijk te maken, stelt ALD in een persbericht. De opbrengst van de obligaties, 500 miljoen euro, wordt uitsluitend gebruikt om ‘schone’ voertuigen te financieren of herfinancieren. Het gaat erom dat ze de CO2-uitstoot verminderen, of minder stikstofoxide (NOx) uitstoten.

Het leasebedrijf heeft een eerste portfolio van 14.348 hiervoor in aanmerking komende voertuigen geselecteerd om te financieren. Dit bestaat voor 24 procent uit elektrische voertuigen en voor 76 procent uit hybrides en plug-in hybrides. De voertuigen zijn beschikbaar in 13 landen in Europa. ALD Automotive staat op nummer 6 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

ALD Automotive biedt autoleasing en vlootbeheer aan in 43 landen. Het bedrijf bood 30 juni 2018 wereldwijd werk aan 6.300 medewerkers en beheerde 1,59 miljoen voertuigen.

Vorig jaar ging het bedrijf in Parijs naar de beurs, wat 1,2 miljard euro opleverde. 

ALD geeft obligaties uit voor duurzaam wagenpark | Fleet&Mobility

ALD geeft obligaties uit voor duurzaam wagenpark

Maarten Maarten
• Laatste update:
De Franse leasemaatschappij wil zich met de uitgifte profileren als duurzaam bedrijf

ALD Automotive heeft obligaties uitgegeven om minder milieubelastende voertuigen te financieren. Dit om de transitie naar een toekomst met lage emissie mobiliteit mogelijk te maken, stelt ALD in een persbericht. De opbrengst van de obligaties, 500 miljoen euro, wordt uitsluitend gebruikt om ‘schone’ voertuigen te financieren of herfinancieren. Het gaat erom dat ze de CO2-uitstoot verminderen, of minder stikstofoxide (NOx) uitstoten.

Het leasebedrijf heeft een eerste portfolio van 14.348 hiervoor in aanmerking komende voertuigen geselecteerd om te financieren. Dit bestaat voor 24 procent uit elektrische voertuigen en voor 76 procent uit hybrides en plug-in hybrides. De voertuigen zijn beschikbaar in 13 landen in Europa. ALD Automotive staat op nummer 6 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

ALD Automotive biedt autoleasing en vlootbeheer aan in 43 landen. Het bedrijf bood 30 juni 2018 wereldwijd werk aan 6.300 medewerkers en beheerde 1,59 miljoen voertuigen.

Vorig jaar ging het bedrijf in Parijs naar de beurs, wat 1,2 miljard euro opleverde.