Wego voegt fietsdelen toe

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Wego

Met de techniek van Wego kunnen nu, naast auto’s en scooters, ook fietsen gedeeld worden. Personen die aan een fiets zijn gekoppeld kunnen in de app zien of de fiets beschikbaar is en als dat het geval is, deze direct reserveren. Het slot wordt eenvoudig geopend en gesloten via de app.

Slim fietsslot

De beheerder heeft beschikking over een online beheeromgeving en kan hierin ook gegevens over het gebruik inzien. Het systeem maakt gebruik van een slim fietsslot, die op iedere fiets gemonteerd kan worden. Hierdoor is de oplossing toepasbaar op ieder merk en type fiets en ook op fietsen die al aanwezig zijn.

“Het faciliteren van fietsdelen is een logische uitbreiding van onze dienstverlening, naast auto- en scooterdelen. We merken dat er steeds meer behoefte is vanuit bedrijven om hun werknemers een breed mobiliteitsaanbod te bieden. Het vervoersmiddel vinden we minder belangrijk, zolang we maar zo efficiënt en comfortabel mogelijk van A naar B kunnen komen. Naast deelauto’s passen deelfietsen dan ook uitstekend binnen het nieuwe mobiliteitsbeleid. Fietsen zijn bovendien ideaal voor locaties die met de auto minder goed bereikbaar zijn, bijvoorbeeld in een drukke stad”, zegt Florentijn Aalberts, directeur business development.

Aandeelhouder Louwman Groep meldde vorige week dat het extra investeert in mobiliteitsoplossingen. 

Wego voegt fietsdelen toe | Fleet&Mobility

Wego voegt fietsdelen toe

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Wego

Met de techniek van Wego kunnen nu, naast auto’s en scooters, ook fietsen gedeeld worden. Personen die aan een fiets zijn gekoppeld kunnen in de app zien of de fiets beschikbaar is en als dat het geval is, deze direct reserveren. Het slot wordt eenvoudig geopend en gesloten via de app.

Slim fietsslot

De beheerder heeft beschikking over een online beheeromgeving en kan hierin ook gegevens over het gebruik inzien. Het systeem maakt gebruik van een slim fietsslot, die op iedere fiets gemonteerd kan worden. Hierdoor is de oplossing toepasbaar op ieder merk en type fiets en ook op fietsen die al aanwezig zijn.

“Het faciliteren van fietsdelen is een logische uitbreiding van onze dienstverlening, naast auto- en scooterdelen. We merken dat er steeds meer behoefte is vanuit bedrijven om hun werknemers een breed mobiliteitsaanbod te bieden. Het vervoersmiddel vinden we minder belangrijk, zolang we maar zo efficiënt en comfortabel mogelijk van A naar B kunnen komen. Naast deelauto’s passen deelfietsen dan ook uitstekend binnen het nieuwe mobiliteitsbeleid. Fietsen zijn bovendien ideaal voor locaties die met de auto minder goed bereikbaar zijn, bijvoorbeeld in een drukke stad”, zegt Florentijn Aalberts, directeur business development.

Aandeelhouder Louwman Groep meldde vorige week dat het extra investeert in mobiliteitsoplossingen.