Sixt voegt Aiways U5 toe aan deelautovloot

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Sixt breidt free-floating deelautovloot uit met Aiways U5. (foto: Sixt)

De deelautovloot van Sixt bestaat nu uit twintig auto’s, maar het mobiliteitsbedrijf verwacht voor het einde van het jaar minimaal 50 Aiways U5 als deelauto beschikbaar te kunnen stellen. Met de inzet van deze auto zegt het bedrijf in te spelen op de grotere vraag naar deelgezinsauto’s met grotere bagageruimte. De elektrische deelauto’s van Sixt kunnen vrij geparkeerd worden binnen het servicegebied in de drie steden en de twee luchthavens.

“Tot vandaag werd onze deelautovloot, maar ook van andere aanbieders, gedomineerd door compacte stadsauto’s. Met de Aiways U5 voegen we meer functionaliteit en gebruiksgemak toe aan het deelautoconcept”, vertelt Karen van den Boom, ceo Sixt Benelux. Het bedrijf biedt sinds 2020 100 procent elektrische deelauto’s aan via de app van Sixt. In de app worden deelauto’s, huurauto’s en chauffeursdiensten aangeboden. Met de free-floating service hoeft de auto niet op een vaste plek te worden teruggeplaatst.Karen van den Boom, ceo Sixt Benelux, vertelde in de Automotive Livestream over de uitrol van deelautoconcept Sixt Share.

“Sinds de lancering van de Aiways U5 is de volledig elektrische suv vooral door de zakelijke rijder omarmd”, zegt Jan Nigten, directeur van de Nederlandse Aiways-importeur. 

Sixt voegt Aiways U5 toe aan deelautovloot | Fleet&Mobility

Sixt voegt Aiways U5 toe aan deelautovloot

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Sixt breidt free-floating deelautovloot uit met Aiways U5. (foto: Sixt)

De deelautovloot van Sixt bestaat nu uit twintig auto’s, maar het mobiliteitsbedrijf verwacht voor het einde van het jaar minimaal 50 Aiways U5 als deelauto beschikbaar te kunnen stellen. Met de inzet van deze auto zegt het bedrijf in te spelen op de grotere vraag naar deelgezinsauto’s met grotere bagageruimte. De elektrische deelauto’s van Sixt kunnen vrij geparkeerd worden binnen het servicegebied in de drie steden en de twee luchthavens.

“Tot vandaag werd onze deelautovloot, maar ook van andere aanbieders, gedomineerd door compacte stadsauto’s. Met de Aiways U5 voegen we meer functionaliteit en gebruiksgemak toe aan het deelautoconcept”, vertelt Karen van den Boom, ceo Sixt Benelux. Het bedrijf biedt sinds 2020 100 procent elektrische deelauto’s aan via de app van Sixt. In de app worden deelauto’s, huurauto’s en chauffeursdiensten aangeboden. Met de free-floating service hoeft de auto niet op een vaste plek te worden teruggeplaatst.Karen van den Boom, ceo Sixt Benelux, vertelde in de Automotive Livestream over de uitrol van deelautoconcept Sixt Share.

“Sinds de lancering van de Aiways U5 is de volledig elektrische suv vooral door de zakelijke rijder omarmd”, zegt Jan Nigten, directeur van de Nederlandse Aiways-importeur.