Overig

Laatste update:

`Nederlanders rijden niet veel zuiniger`

Het aantal Nederlandse automobilisten dat zich een zuinige rijstijl heeft aangemeten, is sinds 2007 met slechts 4 procent gestegen. In totaal zegt 44 procent van hen zuiniger te zijn gaan rijden. Dat blijkt uit een steekproef van Shell onder zo’n driehonderd Nederlandse automobilisten.

Onder de mensen die zuiniger zijn gaan rijden, zegt 63 procent dat geldbesparing de belangrijkste beweegreden is hiervoor. Milieu-overwegingen zijn voor 46 procent doorslaggevend.

Volgens Shell onderschatten Nederlanders hoeveel geld ze kunnen besparen met het nieuwe rijden. Zo schatten de respondenten dat ze gemiddeld 9,50 euro (zo’n 8 procent) per maand kunnen besparen op hun brandstofkosten. Shell zegt dat uit internationale consumententesten blijkt dat er bijna een kwart kan worden bespaard, zo’n 29,73 euro per maand.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
`Nederlanders rijden niet veel zuiniger` | Fleet&Mobility

`Nederlanders rijden niet veel zuiniger`

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder de mensen die zuiniger zijn gaan rijden, zegt 63 procent dat geldbesparing de belangrijkste beweegreden is hiervoor. Milieu-overwegingen zijn voor 46 procent doorslaggevend.

Volgens Shell onderschatten Nederlanders hoeveel geld ze kunnen besparen met het nieuwe rijden. Zo schatten de respondenten dat ze gemiddeld 9,50 euro (zo’n 8 procent) per maand kunnen besparen op hun brandstofkosten. Shell zegt dat uit internationale consumententesten blijkt dat er bijna een kwart kan worden bespaard, zo’n 29,73 euro per maand.