Overig

Laatste update:

ANWB start proef met duizend connected cars

ANWB start dit voorjaar met een proef onder duizend leden rond `connected cars`. Door de auto te verbinden met internet komt er data beschikbaar over onder andere de accuspanning, het benzineverbruik, de locatie, de snelheid en de CO2-uitstoot.

Met deze proef wil ANWB testen of leden geld kunnen besparen, veiliger kunnen rijden en of autopech kan worden voorspeld.

Onder de stuurkolom wordt een dongel geplaatst, de gegevens zijn vervolgens te downloaden en inzichtelijk te maken. Ze worden, op een smartphone of computer, gepresenteerd en geven een beeld van de technische staat van uw auto, van het brandstofverbruik, afgelegde routes. Berijders van een connected car kunnen met het systeem ook files ontwijken en onveilige verkeerspunten herkennen.

Onlangs maar dealerholding Driessen Autogroep ook al bekend een telematicaproject te starten. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
ANWB start proef met duizend connected cars | Fleet&Mobility

ANWB start proef met duizend connected cars

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met deze proef wil ANWB testen of leden geld kunnen besparen, veiliger kunnen rijden en of autopech kan worden voorspeld.

Onder de stuurkolom wordt een dongel geplaatst, de gegevens zijn vervolgens te downloaden en inzichtelijk te maken. Ze worden, op een smartphone of computer, gepresenteerd en geven een beeld van de technische staat van uw auto, van het brandstofverbruik, afgelegde routes. Berijders van een connected car kunnen met het systeem ook files ontwijken en onveilige verkeerspunten herkennen.

Onlangs maar dealerholding Driessen Autogroep ook al bekend een telematicaproject te starten.