Overig

Laatste update:

Beschikbaarheid laadpalen via app bekijken

Energieleverancier Nuon heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers onderling afspraken kunnen maken over het gebruik van een specifieke laadpaal, de zogenoemde EV-tiquette. De Laadpunten App is voor Android- en Apple-gebruikers te downloaden.

Auto’s die een openbare laadplek bezet houden zijn volgens Nuon ergernis nummer 1 bij berijders van elektrische auto’s. Om de bezettingsgraad van auto’s verder omhoog te krijgen, kunnen berijders met elkaar in contact komen via de app.

Een berijder kan laten weten dat hij gebruik wil maken van een laadpunt dat nog bezet wordt door een auto die al opgeladen is. De berijder die onnodig een plek bezet houdt, krijgt een seintje dat er iemand staat te wachten. En wanneer dat punt vrij komt, wordt er weer een bericht teruggestuurd. Het is dan natuurlijk wel nodig dat beide berijders de app hebben gedownload.

Ook kan er een alert worden ingesteld. Dan krijg je een melding op de smartphone als een laadpaal in de buurt vrij komt, of een extra laadpunt in jouw regio wordt geplaatst. En er is een knop om je favoriete laadplekken te verzamelen en te volgen op beschikbaarheid.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Beschikbaarheid laadpalen via app bekijken | Fleet&Mobility

Beschikbaarheid laadpalen via app bekijken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Auto’s die een openbare laadplek bezet houden zijn volgens Nuon ergernis nummer 1 bij berijders van elektrische auto’s. Om de bezettingsgraad van auto’s verder omhoog te krijgen, kunnen berijders met elkaar in contact komen via de app.

Een berijder kan laten weten dat hij gebruik wil maken van een laadpunt dat nog bezet wordt door een auto die al opgeladen is. De berijder die onnodig een plek bezet houdt, krijgt een seintje dat er iemand staat te wachten. En wanneer dat punt vrij komt, wordt er weer een bericht teruggestuurd. Het is dan natuurlijk wel nodig dat beide berijders de app hebben gedownload.

Ook kan er een alert worden ingesteld. Dan krijg je een melding op de smartphone als een laadpaal in de buurt vrij komt, of een extra laadpunt in jouw regio wordt geplaatst. En er is een knop om je favoriete laadplekken te verzamelen en te volgen op beschikbaarheid.