Overig

Laatste update:

Slim laadplein ingericht bij Arena

In de parkeergarage van Amsterdam Arena is een slim laadplein ingericht. Op dat plein worden twintig oplaadpunten voor (semi)elektrische auto`s aangestuurd door een app. De gebruiker stelt via de speciaal ontwikkelde Mobi Europe-app de laadsnelheid in, die is afhankelijk van het type auto en de ingevoerde verwachte vertrektijd. Standaard wordt er met 3,7kWh geladen, maar dat kan oplopen tot 22 kWh.

Het gaat om een pilot van Allego (een werkmaatschappij van Alliander die laadinfrastructuur realiseert en beheert) en de gemeente Amsterdam binnen het EU-project Mobi Europe, dat een definitieve doorbraak van EV wil realiseren. Het laadplein stemt de stroomtoevoer af op de ingevoerde gegevens van de berijder. Daardoor zullen niet alle laadpunten tegelijk op vol vermogen gaan laden en wordt het mogelijk om meer laadpunten in te passen op één aansluiting.

Laden op het slimme laadplein is tot het einde van de pilotfase, 31 december, gratis voor deelnemers. Om mee te doen aan de pilot kan de app worden gedownload (voor Android en Apple beschikbaar). Berijders registeren met een e-mailadres en kunnen vervolgens meteen starten met laden. Om te stoppen met laden moet de QR-code op het laadpunt gescand worden met de smartphone. De laadpunten zijn te vinden in parkeergarage P1 Arena op niveau 0 in de ‘roze hoek’.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Slim laadplein ingericht bij Arena | Fleet&Mobility

Slim laadplein ingericht bij Arena

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het gaat om een pilot van Allego (een werkmaatschappij van Alliander die laadinfrastructuur realiseert en beheert) en de gemeente Amsterdam binnen het EU-project Mobi Europe, dat een definitieve doorbraak van EV wil realiseren. Het laadplein stemt de stroomtoevoer af op de ingevoerde gegevens van de berijder. Daardoor zullen niet alle laadpunten tegelijk op vol vermogen gaan laden en wordt het mogelijk om meer laadpunten in te passen op één aansluiting.

Laden op het slimme laadplein is tot het einde van de pilotfase, 31 december, gratis voor deelnemers. Om mee te doen aan de pilot kan de app worden gedownload (voor Android en Apple beschikbaar). Berijders registeren met een e-mailadres en kunnen vervolgens meteen starten met laden. Om te stoppen met laden moet de QR-code op het laadpunt gescand worden met de smartphone. De laadpunten zijn te vinden in parkeergarage P1 Arena op niveau 0 in de ‘roze hoek’.