Overig

Laatste update:

Fusie Groen Gas Nederland en Groengas Mobiel

Stichting Groen Gas Nederland (GGNL) en de Vereniging Groengas Mobiel (GGM) zijn gefuseerd en gaan verder onder de naam Groen Gas Nederland.

GGNL richtte zich op de ontwikkeling van groengasproductie en GGM op de afzet van groen gas (cng) en vloeibaar gas (lng) in de mobiliteitssector.

Het doel van de fusie is onder andere om de productie en de afzet van groengas te integreren en het aandeel in duurzame mobiliteit te verhogen. Zo gaat GGNL samen met provincies het programma Groen Gas in Mobiliteit verder uitrollen. In dat programma wordt rijden op lokaal geproduceerd groen gas gestimuleerd. GGNL werkt ook mee aan het actieplan van de SER-brandstofvisie voor duurzame brandstoffen.

Het nieuwe directieteam bestaat uit Gerd van de Logt als algemeen directeur en René Laks als directeur Markt en Programma’s. Van de Logt was bestuurslid van GGNL en is afkomstig van energiemaatschappij Eneco. Laks was directeur van GGM en werkte eerder al onder andere voor Shell en Essent.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fusie Groen Gas Nederland en Groengas Mobiel | Fleet&Mobility

Fusie Groen Gas Nederland en Groengas Mobiel

Redactie Redactie
• Laatste update:

GGNL richtte zich op de ontwikkeling van groengasproductie en GGM op de afzet van groen gas (cng) en vloeibaar gas (lng) in de mobiliteitssector.

Het doel van de fusie is onder andere om de productie en de afzet van groengas te integreren en het aandeel in duurzame mobiliteit te verhogen. Zo gaat GGNL samen met provincies het programma Groen Gas in Mobiliteit verder uitrollen. In dat programma wordt rijden op lokaal geproduceerd groen gas gestimuleerd. GGNL werkt ook mee aan het actieplan van de SER-brandstofvisie voor duurzame brandstoffen.

Het nieuwe directieteam bestaat uit Gerd van de Logt als algemeen directeur en René Laks als directeur Markt en Programma’s. Van de Logt was bestuurslid van GGNL en is afkomstig van energiemaatschappij Eneco. Laks was directeur van GGM en werkte eerder al onder andere voor Shell en Essent.